Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real opet zabrljao

Marcelo glavni problem Reala, nova zvijezda Barce šokirana nakon debija na Camp Nouu

Real je propustio šansu opasnije zaprijetiti Barceloni uoči El Clasica…

Galerija Marcelo (Foto: AFP) Santiago Solari (Foto: AFP) Gareth Bale i Frenkie de Jong (Foto: AFP) +3 Luka Modrić i Gareth Bale (Foto: AFP)

Real je opet neugodno iznenadio svoje navijače. Taman kad su svi pomislili kako se Real vratio na pobjedničku stazu te da bi mogao stisnuti Barcelonu u borbi za naslov prvaka, dogodio se novi šok na Santiago Bernabeuu.

Katalonska Girona usred Madrida nokautirala je Real i omogućila Barceloni da se odlijepi na devet bodova razlike. Da bi šok bio veći, Girona prije gostovanja na Bernabeuu nikoga nije pobijedila čak 13 utakmica u nizu, a onda je našla mušteriju na najneočekivanijoj destinaciji.

Podbacila je cijela momčad Reala, a na udaru najvećih kritika su trener Santiago Solari, Marcelo i Gareth Bale, a nakon njih Alvaro Odriozola i Dani Ceballos, koji su dobili šansu, ali je nisu iskoristili.

Solari, Marcelo i Bale na udaru

Solariju se zamjera što je previše izmijenio momčad u odnosu na utakmicu s Ajaxom te što je kasnio s izmjenama. Marcelo je opet loše odigrao u obrani. Brazilac cijelu sezonu igra loše, nikako da podigne formu i može se reći da je glavni problem Reala u ovom trenutku. Kritičarima koji tvrde da je bolje da igra Sergio Reguilon samoironično je odgovorio postom na društvenim mrežama.

„Svi moji grijesi! Nastavljamo“, napisao je Marcelo ispod navijačkog posta u kojem su izdvojeni ligaški rezultati Reala kada je Marcelo bio u momčadi te kada je Reguilon kretao od prve minute. Lista rezultata porazna je za Marcela. S druge strane, Baleu se predbacuje da bira utakmice i izgleda nezainteresirano kada uđe u igru protiv protivnika koji nemaju zvučna imena.

Talijani opet najavili Rakitićev dolazak, ali sad je ozbiljnije: Navodno je pristala i Raquel Raquel Mauri (Foto: Instagram) Ivan Rakitić, Raquel Mauri (FOTO: Instagram) Raquel Mauri (Foto: Instagram) +5 Ivan Rakitić, Raquel Mauri (FOTO: Instagram)

Uoči niske teških utakmica Barca lakše diše. Opet joj je najbliži pratitelj Atletico, koji zaostaje sedam bodova. Barcelonu očekuje u utorak gostovanje u Lyonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a potom u subotu ide na noge Sevilli. Nakon toga Katalonce očekuje dvostruki sudar s Realom u Madridu; prvo uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja 27. veljače, a tri dana kasnije i ligaški El Clasico.

Real propustio šansu

Naravno da bi Barca bila pod puno težim pritiskom da Real nije „kiksao“. Ovako Katalonci ipak znatno lakše dišu, iako bi se opet moglo zakuhati ako izgube u Sevilli. No to su tek pretpostavke, vidjet ćemo što će se dogoditi.

U ovom trenutku ne izgleda previše realno da bi je Atletico ili Real mogli ozbiljnije ugroziti, jer obje madridske momčadi ne izgledaju uvjerljivo, no još je puno bodova u igri i treba pričekati s konačnim zaključkom.

Ni Barcelona ne izgleda spektakularno, u očitoj je golgeterskoj krizi. Nakon četiri uzastopna remija minimalnim rezultatom svladala je Valladolid. Barca je u posljednje tri utakmice postigla tri gola. Kevin Boateng dobio je šansu od prve minute, ali nije se proslavio. Ništa učinkovitiji nije bio ni Luis Suarez, koji ga je zamijenio u 58. minuti i stigao je zapucati nekoliko šansi.

Boateng opljačkan

Boateng neće po dobrom pamtiti debi na Camp Nouu protiv Valladolida. Osim što nije blistao na terenu, nemalo se iznenadio i kada se vratio kući. Dok je on pokušavao zabiti prvi gol u dresu novog kluba, po kući su mu vršljali lopovi.

Ceh je između 300 i 400 tisuća eura u nakitu, satovima i gotovini. Eto, tek je prije dvadesetak dana došao u  Barcelonu, još se nije praktički ni smjestio, a već je doživio neugodno iskustvo.

Inače, Boateng je iznajmio kuću u kvartu Sarria, poznatom po starom, legendarnom stadionu Espanyola. Nešto slično dogodilo se već i Ivanu Rakitiću, nedavno i Jordiju Albi, čija je kuća u istom u kvartu, nedaleko od Boatengove. Dok je Jordi Alba gostovao s Barcelonom u Milanu kod Intera, lopovi su mu upali u kuću.

Bila je to puno ozbiljnija situacija jer su mu u kući za vrijeme provale bili supruga i sin. Nakon višegodišnje ekonomske krize u kojoj se nalazi Španjolska, pljačke i sve vrste razbojništva osjetno su porasli. Mnogi profesionalni nogometaši to su najbolje osjetili na svojoj koži.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider