Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Propuh u obrani

Velika zvijezda Reala "pala" na vagi: Šokiran i uvrijeđen razmatra Ronaldov poziv u Juve

Mlađahni Španjolac Sergio Reguilon istisnuo je iz prve momčadi Reala do jučer nedodirljivog Marcela…

Momčad Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real je konačno povezao dvije ligaške pobjede zaredom i najavio izlazak iz krize. Madridske mušterije bili su Andalužani; prvo Betis u gostima, pa Sevilla u Madridu. Luka Modrić postigao je po gol u dvije utakmice zaredom, što mu nikada nije uspjelo otkada igra u inozemstvu.

Nije ostalo nezamijećeno ni da je drugu ligašku utakmicu zaredom Marcelo ostao na klupi, a u obje navedene utakmice 22-godišnji Sergio Reguilon startao je u prvoj postavi.

Marcelo "pao" na vagi

Španjolski novinar Juan Ramon de la Morena otkrio je u radijskoj emisiji „El Transistor“ da je Santiago Solari izostavio Brazilca zbog viška kilograma. Navodno je na mjerenju imao šest kilograma više nego što bi trebao.

Mbappe podigao prašinu: Real skrojio listu za odstrel, ide po dvije superzvijezde i daje Kovačića pod račun Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Neymar i Mbappe (Foto: AFP) Neymar, Cavani i Mbappe (Foto: AFP) +6 Kylian Mbappe (Foto: AFP)

Solariju su novinari uoči utakmice sa Sevillom triput postavljali pitanje da prokomentira Marcelovu formu i je li fizički spreman, a on je svaki put izbjegao dati konkretan odgovor.

Činjenica jest da Marcelo od početka sezone igra prilično slabo, da ne kažemo katastrofalno. Jednom od senatora trofejne momčadi Reala obrana nikad nije bila jača strana, ali posljednjih mjeseci u defenzivnom smislu je ispod svake kritike. Brazilac je nanizao puno pogrešaka koje su jasno vidljive i prosječnim ljubiteljima nogometa.

Reguilon u prvoj postavi

Real je s Brazilcem u momčadi primio čak 28 golova računajući sva natjecanja, u prosjeku po jedan svakih sat vremena, dok je s Reguilonom primio samo četiri, po jedan svakih 200 minuta. Marcelo je očekivano bolji u ofenzivi, ove sezone zabio je tri gola i upisao tri asistencije, dok je Reguilon ostvario tek jednu asistenciju. Međutim, prva stavka svakog beka je igra u obrani, ili bi trebala biti, a Reguilon je tu puno bolji u ovom trenutku od Marcela, što se jasno vidi u statistici.

Marcelov učinak u napadu više ne može pokriti propuh koji ostavlja u defenzivi. To proteklih sezona možda nije toliko dolazilo do izražaja ponajprije iz razloga što je Real s Cristianom Ronaldom u momčadi ofenzivno bio moćniji i golgeterski konkretniji. Madriđani su si mogli dozvoliti da igraju na gol više, pa je Marcelova slaba igra u obrani ostala manje zamijećena.

Modriću razbili glavu u derbiju, završio krvav na travnjaku, pa se vratio i zabio u pobjedi Luka Modrić (Foto: AFP) Slavlje Reala (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +3 Luka Modrić (Foto: AFP)

Marcelo je cijeli niz godina samo nominalno bio bek, a zapravo je više igrao kao krilo. Real je igrao izrazito ofenzivno, a Marcelo je konstantno odlazio naprijed i sudjelovao u napadačkim akcijama tako da je logično što se često nije stizao vratiti. Leđa su mu pokrivali suigrači iz obrane, a neke od njih polako sustižu godine i više nisu tako hitri kao nekoć. Tu najviše mislimo na Sergija Ramosa.

Solari je očito zaključio da Real prima previše golova, a budući da napad šteka i da teško može igrati na gol više kao nekoć, odlučio je učvrstiti obranu kako bi mogao pobjeđivati s jednim ili dva postignuta gola.

Ronaldo poziv u Juventus

Čini se logičnim da je Marcelo platio ceh i ispao iz udarnog sastava. S Reguilonom u postavi Real izgleda osjetno kompaktnije i s boljim balansom između napada i obrane. Nije nevažno i to što se radi o domaćem dečku, djetetu Reala i rođenom Madriđaninu.

Ostaje pitanje hoće li Solari istrajati u svojoj odluci i je li to znak da Marcelo klizi prema izlaznim vratima Santiago Bernabeua? Poznato je da Cristiano Ronaldo uporno vabi Marcela u Juventus. Španjolski mediji o tome su pisali u više navrata, a sada se ta priča još više potencira. Ronaldo i Marcelo veliki su prijatelji, Portugalac iznimno cijeni Brazilca i rado bi ga vidio u dresu Juventusa.

Nijemci ga označili kao slabu točku Reala, a on brutalnom osvetom ispisao povijest Lige prvaka Marcelo (Foto: AFP) Slavlje Reala (Foto: AFP) Marcelo (Foto: AFP) +3 Slavlje Reala (Foto: AFP)

Marcelu istječe ugovor s Realom 2022., no to nije nepremostiva prepreka. Ako Marcelo zatraži odlazak, Real će mu vjerojatno izaći u susret. Još ljetos je Marcelo tvrdio kako namjerava zaključiti karijeru u Realu, u koji je došao još 2007. iz Fluminensea i s vremenom je postao jedan od njegovih glavnih igrača.

Međutim, situacija se stubokom promijenila, jer više nije nezamjenjiv kao što je to bilo donedavno. Solari mu je poslao jasnu poruku: ako neće biti u top-izdanju, neće ni igrati od prve minute.

Madridski As piše da je šokirani i uvrijeđeni Marcelo u jednom društvu potvrdio kako razmatra mogućnost odlaska u ljetnom prijelaznom roku. Ako nastavi grijati klupu, to će biti sasvim realna opcija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider