Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi Galacticosi

Real dovodi tri velike zvijezde: Madriđani žele zapapriti Barceloni i dovesti njezina velikog navijača

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez u predstojećem ljetnom prijelaznom roku namjerava dovesti na Santiago Bernabeu tri velike zvijezde…

Trent Alexander-Arnold protiv Real Madrida (Foto: Afp)

Čini se da Realova blagajna nije presušila iako je teško opterećena skupocjenom obnovom Santiago Bernabeua.

Edin Džeko Nakon terorističkog napada u Izraelu otkazana prijateljska utakmica u Sarajevu divider

Radovi na mitskom stadionu Kraljevskog kluba još nisu završeni i pitanje je kada će svi poslovni prostori biti u funkciji, no jednom kada bude sve gotovo, Madriđani su uvjereni da će novi Bernabeu biti tvornica novca koja će omogućiti Realu vraćanje golemog kredita bez većih problema i ostaviti dovoljno prostora za nove zvjezdane investicije.

Florentino Perez posljednjih se godina nije upuštao u intenzivnije grandiozne kupovine. Spektakularnih transfera bilo je malo ili nimalo. Uglavnom su ulagalo u mlađe igrače, dok se superzvijezde zaobilazile Bernabeu.

Novi Galacticosi

No čini se da je stigao trenutak za povratak na nekadašnje galaktičke principe, kada je Perez svakog ljeta dovodi najmanje jednu superzvijezdu, a nerijetko i više njih odjednom. Za predstojeće ljeto glavna meta ostaje Kylian Mbappe.

Madridski mediji šire priču da je već sve dogovoreno, iako treba biti oprezan, francuski napadač već je jednom okrenuo ploču u zadnjem trenutku. Kako god, taj transfer ipak se čini izglednim.

Ogromnoj plaći i bonusu za transfer koji će Mbappé dobiti od Reala, treba dodati i više od 60 milijuna eura koliko će Kraljevski klub morati platiti Bayernu za Alphonsa Daviesa te 72 milijuna eura koliko će ukupno platiti za brazilskog supertalenta Endricka, kojeg je već potpisao, no ostao je u Brazilu dok ne postane punoljetan.

Mladi Brazilac sigurno stiže u Madrid naljeto, dok se za Mbappea i Daviesa to još ne zna sto posto, ali prilično je izgledno.

Mbappe i Davies naciljani

Kako pišu madridski mediji, ovim igračima predsjednik Reala želi dodati i Trenta Alexander-Arnolda (25), Liverpoolovog desnog beka čiji ugovor istječe 2025. Englez je procijenjen na više od 70 milijuna eura i Perez navodno to namjeravaj platiti. Jedan od razloga zbog čega Real ide po Alexander-Arnolda jest i taj što je na njega oko bacio i Realov arhi-rival Barcelona.

Toni Kroos Njemačke vlasti šokirane odlukom nogometnog Saveza: Šutnuli su slavnog sponzora i izabrali Amerikance divider

Naime, Alexander-Arnold je prije dvije godine u razgovoru za španjolske medije priznao kako je veliki navijač Barcelone, koju najviše voli uz svoj Liverpool.

Alexander-Arnold na meti

"Rekao bih da je moj drugi najdraži klub Barcelona. Osjećam da imaju iste vrijednosti i uvjerenja kao Liverpool. Katalonci vole crpsti igrače iz vlastite škole", rekao je u jednom intervjuu branič Liverpool kojeg sada želi dovesti Real Madrid.

Dejan Lovren Procurile plaće nogometaša Lyona: Pogledajte koliko mjesečno zarađuje Dejan Lovren divider

"Odrastao sam gledajući Messija i tu posebnu momčad Barcelone s Iniestom, Xavijem, Henryjem, Eto'om", dodao je Alexander-Arnold.

U vječnom pripetavanju Reala i Barce ništa slađe im nije nego preoteti zvijezdu koja je u jednom trenutku iskazala sklonost prema velikom rivalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider