Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cifra je - boli glava

Procurile plaće nogometaša Lyona: Pogledajte koliko mjesečno zarađuje Dejan Lovren

Lyon je trenutno na 10. mjestu u Ligue 1.

Dejan Lovren (Foto: Afp)

Osmerostruki prvak Francuske Lyon proživljava ne baš uspješnu sezonu, trenutno se nalaze na tek 10. mjestu Ligue 1, sa čak 12 prvenstvenih poraza i zasad 34 boda na svom kontu.

Sezonu će pokušati spasiti osvajanjem Kupa (u tom natjecanju došli su do polufinala) i time izboriti plasman u Europsku ligu najesen, jer preko prvenstva će teško uspjeti izboriti bilo kakvo kontinentalno natjecanje.

No, kako god se sve završilo, jasno je da se u Lyonu priprema velika čistka. Očito je to već neko vrijeme, otkako se špekulira da u klubu postoji dosta igrača čija su primanja debelo iznad onoga što pružaju na terenu.

Ugledni francuski list L'Equipe objavio je iznose mjesečnih plaća Lyonovih nogometaša. Prosječna mjesečna plaća u klubu iznosi 180.000 eura, ali pregršt je igrača koji zarađuju dosta iznad te cifre.

Najplaćeniji su Alexandre Lacazette i Nemanja Matić koji mjesečno zarađuju po 500.000 eura, dok su iza njih Corentin Tolisso i bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren kojima na račun svaki mjesec sjedne po 400.000 eura.

Ovdje je gotovo sigurno riječ o brutto iznosima, što znači da je Lovren dužan platiti porez na ovaj iznos, ali unatoč tome svaki mjesec mu na računu ostane, za hrvatske prilike, pravo bogatstvo.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider