Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjene u Dinamu

Čelnik HNS-a prozvao Tomaševića: "Od stadiona ništa! Zna li uopće za Lokose i gdje je Kranjčevićeva!?"

Direktor Lokomotive i član Izvršnog odbora HNS-a Božidar Šikić za gol.hr govori o promjenama u Dinamu i proziva gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića zbog odnosa prema Lokosima i obećanja o izgradnji stadiona u Kranjčevićevoj…

Božidar Šikić, direktor Lokomotive, u velikom intervjuu za gol.hr prokomentirao je promjene u Dinamu i osvrnuo se na odnos Grada Zagreba prema Lokomotivi i obećanju izgradnje stadiona u Kranjčevićevoj. 

Kako ocjenjujete promjene koje su se dogodile u vrhu Dinama. Je li po vama dobro da su se provjetrili Plavi saloni?

"Dinamo svakako treba promjene i treba se rekonstruirati kad je riječ o sportskoj politici. Dinamo je ušao u trošenje velike love, a velika lova u Hrvatskoj se može napraviti samo prodajom izvanserijskih igrača i uspjesima u Europi. Teško se tu može računati na ozbiljniji doprinos sponzora i druge izvore."

Božidar Šikić Božidar Šikić (Foto: GOL.hr)

Europa je uvijek upitna, a bogme su upitni i izvanserijski igrači. Poslije Baturine teško da je netko na vidiku lukrativne prodaje.

"E, tu je kvaka. Slažem se. Bilo je i puno peha. Dinamo je uzeo iz Lokomotive Kačavendu i Stojkovića, koji su se ozlijedili, a obojica su igrači koji bi u perspektivi morali napraviti odlične karijere. Ima tu još igrača, ima tu potencijala. E, sad, da bi netko prepoznao potencijal, moraš dobro igrati", kazao je Šikić i nastavio:

„O Lokomotivi nitko nije pričao dok smo bili sedmi, a sada kada pobjeđuje, svi pričaju. Svi odjedanput vide nekakve Canjuge, Krivake, Šotičeke… E, to je tako. Kad igraš loše, nitko te ne vidi.“

Čim se pobijede Dinamo i Hajduk, i to na njihovom terenu, druga je slika.

„Naravno, onda se gleda drukčije. Pa, nama je ljepše igrati na travnjacima Dinama ili Hajduka zato jer su tereni bolji. Kranjčevićeva je katastrofa. Igraju dva kluba, ono što mi uložimo, uložili smo. A Grad… Nisam siguran da naš gradonačelnik zna da je Lokomotiva u prvoj ligi.“

Od stadiona koji je bio obećan još ništa…

„Eh, to sam ja znao u prvoj priči. Ne znam je'l on zna gdje je Kranjčevićeva.“

A valjda zna…

„Ali kako misle graditi… Oni sad pričaju ozbiljnu priču o Dinamovom stadionu. Pa, treba se prvo napraviti Kranjčevićeva da bi se počeo graditi Dinamov stadion“, podvukao je Šikić, a što je još rekao o toj temi, pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider