Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na Bernabeuu

Znak da Mourinho jedri prema Madridu: "Special One" riješio problem i poslao poruku, a Real čeka pakao

Jose Mourinho dobio je izdašnu otpremninu Manchester Uniteda i spreman je preuzeti novi klub…

Galerija Jose Mourinho opet u kombinacijama za trenera Reala (Foto: AFP) Jose Mourinho i Lionel Messi (Foto: AFP) Jose Mourinho i Zinedine Zidane (Foto: AFP) +2 Florentino Perez (Foto: AFP)

Joseu Mourinhu otvoren je put prema klupi novog kluba. Portugalac je riješio pitanje otpremnine s Manchester Unitedom, koji mu je uručio otkaz sredinom prosinca. Engleski Daily Mail piše da je Portugalac dobio 16,6 milijuna eura otpremnine i sada slobodno može pregovarati oko novog angažmana.

Već smo pisali da kruže glasine kako je Mourinho danima i tjednima u kontaktu s predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom te da bi ubrzo mogao zamijeniti Santiaga Solarija na klupi Kraljevskog kluba.

Burno u svlačionici Reala: Modrić i Ramos rigali vatru, Perez ide po veliku zvijezdu Luka Modrić i Sergio Ramos (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić i Kroos u dresu Reala (Foto: AFP) +6 Luka Modrić i Gareth Bale (Foto: AFP)

Pojedini engleski mediji spekulirali su da je Mourinho prije izvjesnog vremena poručio Perezu kako mora sačekati da riješi situaciju s Manchester Unitedom, a onda će biti spreman za novi posao. Kako je u međuvremenu riješena i ta prepreka, Mourinho sada ima potpuno odriješene ruke da sjedne na klupu Reala.

Mourinho dobio otpremninu i sad može preuzeti novi klub

Da se po tom pitanju nešto kuha, govori i prilično simptomatična Mourinhova izjava u razgovoru za portugalsku televizijsku stanicu CMTV. Mourinho nije želio potvrditi interes Reala, što je posve logično, kazao je da ne želi raspirivati glasine, ali ipak nije propustio istaći:

Isco jednim nesmotrenim klikom zaključio svoju karijeru u Real Madridu? Isco na klupi Reala (Foto: AFP) Isco (Foto: AFP) Isco u prodoru (Foto: AFP) +2 Isco (Foto: AFP)

„Kada igrača ili trenera želi klub u kojem je već bio, to znači da je tamo napravio nešto pozitivno. Osjetio sam to kada sam se vratio u Chelsea. Velika je čast kada te želi bivši klub. To nije oklada na slijepo, jer znaju što mogu od tebe očekivati. Ako vam ponude povratak, to znači da cijene vaše stručne i ljudske kvalitete“, kazao je Mourinho, koji je u istom intervjuu odbio mogućnost da preuzme Benficu:

„Razlog je taj što se još uvijek ne namjeravam vratiti u Portugal“, pojasnio je Special One.

Poznato je da su Perez i Mourinho ostali u dobrim, štoviše prijateljskim odnosima nakon raskida suradnje. To su obojica naglasila nekoliko puta. Perez voli i cijeni Mourinha, a taj podatak je najvažniji u cijeloj priči, jer u Realu je daleko najvažnije mišljenje predsjednika.

Razno-razni pomoćnici mogu suflirati predsjedniku, ali njegova je zadnja i oko toga nema pregovara i pogađanja, pogotovo ne kod autoritativnog Pereza, koji je poznat po tome da sve voli imati pod kontrolom.

Perez i Mourinho u stalnom kontaktu

I španjolski i engleski mediji pisali su da je Perez kontaktirao Mourinha kada je odlučio smijeniti Julena Lopeteguija. Mourinhu se tada tresla stolica na Old Traffordu, no još uvijek je bio u sedlu. Osim toga, čak i ako je očekivao da neće dugo izdržati, a vrlo vjerojatno da jest, lukavi Portugalac nije želio sam dati ostavku, jer u tom slučaju morao bi odustati od izdašne otpremnine, a to mu očito nije padalo na pamet.

Sada ta prepreka ne postoji, Mourinho je slobodan kao ptica. S dodatnih sedamnaestak milijuna eura u džepu i može krenuti u novu avanturu. Budući da su Portugalcu u posljednje vrijeme akcije podosta okopnile zbog niza loših rezultata, Mourinho ne može previše birati i čini se da bi objeručke prihvatio ponudu Reala.

Icardi daleko od dogovora s Interom: Evo koliku plaću traži i tko ga želi kupiti! Mauro Icardi i Wanda Nara (Foto: AFP) Mauro Icardi (Foto: AFP) Mauro Icardi i Gianluigi Donnarumma (Foto: AFP) +3 Mauro i Wanda Icardi (Foto: AFP)

Ako sad ne zasjedne na klupu Reala, tko zna kada će mu se pružiti sljedeća prilika? Real je Mourinhu možda i posljednja prava šansa da se vrati na najblještaviju scenu, jer teško da u ovom trenutku može dobiti šansu u nekom top-klubu, koji se po kvaliteti momčadi realno može nadati osvajanju Lige prvaka.

Stoga je logično zaključiti da bi Mourinho bez previše razmišljanja prihvatio ponudu Reala. Ostaje samo otvoreno pitanje je li Perez prelomio? Ni Perez nema previše vremena, on dobro zna da se u Realu ne živi od prošlosti i da se na Santiago Bernabeuu kolo sreće jako brzo okreće.

Perez izbacio sa stadiona kritičare

Nije li došao 2000. na mjesto predsjednika samo nekoliko tjedana nakon što je Real pod predsjednikovanja Lorenza Sanza osvojio drugu Ligu prvaka.

Sanz je vratio najvažniji trofej na Bernabeu nakon 32 godine posta, pa je onda nakon dvije godine osvojio još jednu titulu prvaka Europe. I na kraju je izgubio izbore! U kojem je klubu to moguće? Samo u Realu, eventualno u Barceloni. I nigdje više.

Ronaldova bivša tvrdi da ima snimke i poruke koje će ga uništiti: ''Čuvala sam njegove prljave tajne godinama'' Jasmine Lennard (Twitter) Jasmine Lennard i Ronaldo (Twitter/AFP) Jasmine Lennard (Twitter) +2 Jasmine Lennard (Twitter)

Perez je pod sve žešćim udarom kritike medije i navijača, Real igra jednu od najgorih sezona u posljednjih tridesetak godina. Ultras Sur se opet probudio. Španjolski mediji javljaju da je sinoć bilo dramatično na Bernabeuu. Na utakmici Kupa kralja protiv Leganesa najfanatičniji navijači Reala opet su skandirali: „Perez, odlazi!“ Navodno je to glavni razlog zašto je Perez naredio da se odstrani njih 250 s tribine.

Real u nedjelju ide na izrazito vruće gostovanje u Sevillu, na noge Betisu, koji je posljednjih godina u uzletu. Andalužani vrebaju šansu zauzeti poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Alaves je četvrti s 31 bodom, Real peti s bodom manje, a Betis šesti s 26 bodova.

Real čeka pakao u Sevilli

Nema sumnje da Madriđane čeka užarena atmosfera na obnovljenom i dotjeranom Benito Villamarinu, koji odnedavno ima kapacitet od 60 tisuća mjesta. Betisovi navijači poznati su kao možda i najvatreniji u Španjolskoj. Sigurno će biti ludnica.

Prometno u Atleticu: Kalinić odlazi spašavati posrnuli klub, stiže napadač Chelseaja Nikola Kalinić slavi pogodak (Foto: AFP) Nikola Kalinić (Foto: AFP) Nikola Kalinić (Foto: AFP) +3 Alvaro Morata (Foto: AFP)

I Betis je u posljednje dvije ligaške utakmice „kiksao“, osvojio je samo jedan boda i sada je pod imperativom pobjede ili barem da ne izgubi. A bod Realu nikako ne igra, to je premali ulovu s obzirom na stanje na ljestvici. Vodeća Barca već mu bježi deset bodova.

Ta bi utakmica lako mogla zapečatiti sudbinu Santiaga Solarija i navesti Pereza da konačno poduzme neke jake poteze. Trenera može uvijek smijeniti, ali za dovođenje pojačanja i spašavanje sezone kroz Ligu prvaka nema puno vremena. Prijelazni rok traje do kraja siječnja.

 

 

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider