Jose Mourinho nedavno je dobio otkaz na klupi ManUtd-a nakon još jednog niza loših rezultata i blijede igre. I nije dugo trebalo čekati na prve špekulacije o njegovom mogućem povratku u Madrid, gdje je proveo tri sezone od 2010. do 2013.

Portugalac se smatra popularnim izborom za predsjednika Florentina Pereza da postane dugoročni nasljednika Santiaga Solarija. Međutim, njegov agresivni način vođenja momčadi i konfliktni karakter doveli su do raskola unutar svlačionice Reala u njegovom prvom mandatu.

Imajući to u vidu, stvarno bi bilo iznenađujuće da se Perez odluči na takav potez i preuzme rizik koji bi mogao skupo stajati momčad. To je i dovelo do zabrinutosti da bi bilo kakav njegov povratak mogao stvoriti neprijateljsku atmosferu.

Je li Mourinhovo vrijeme prošlo i kamo će sad? U Realu nije završio posao

Ramos inzistira na odluka o treneru nije na njemu, ali da Solari zaslužuje više poštovanja.

''Nije na meni da govorim tko bi trebao biti trener. Kapetani nemaju takvu razinu odlučivanja'', rekao je Sergio Ramos na konferenciji za novinare uoči finala Svjetskog klupskog prvenstva protiv Al Aina.

''Mi smo bez Mourinha pet godina, i vi još uvijek govorite o njemu, a sve smo osvojili. Sada je ovdje Solari i moramo ga poštovati'', dodao je.

Također, kapetan Reala istaknuo je kako svaki novi trener ''mora zaraditi poštovanje, a ne ga nametnuti''.