Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Zbogom, a ne doviđenja

Službeno: Manchester United smijenio Mourinha i obratio se porukom za javnost!

Kontroverzni Portugalac ipak je dobio otkaz nakon katastrofalnih rezultata...

Galerija Jose Mourinho (Foto: AFP) Slavlje Mourinha (Foto: Screenshot) Jose Mourinho provocira navijače Juventusa (Screenshot) +3 Jose Mourinho (Foto: AFP)

Jose Mourinho više nije menadžer Manchester Uniteda! Objavio je to engleski velikan na svojoj službenoj stranici.

"Zahvaljujemo Joseu na njegovu radu dok je trenirao Manchester United i želimo mu puno uspjeha u budućnosti", poručili su s Old Trafforda.

To je to što se tiče otkaza Mourinhu, a vezano za njegova nasljednika iz Uniteda su odaslali ovu poruku:

"Uskoro će biti objavljeno tko će biti prijelazni trener do kraja ove sezone, a klub istovremeno nastavlja s procesom traženja novog, dugoročnog rješenja za menadžera."

Dvije i pol godine za zaborav

Karizmatični Portugalac tako odlazi iz Manchestera nakon dvije i pol godine koje se ne mogu okarakterizirati drugačije nego kao neuspješne. Osvojio je tri trofeja, Community Shield 2016., Europsku ligu 2017. i Liga kup 2017., ali sve je to jako malo u usporedbi s onim koliko je potrošio. Nakon prve sezone kad je završio šesti govorio je kako jedva čeka drugu sezonu tvrdeći kako će dotad bolje upoznati igrače i onda ostvartii pravi rezultat, ali ništa od toga.

U Premierligi se u tri sezone nije uspio ni približiti borbi za titulu, momčad mu je izgledala potpuno bezidejno, a trenutno su Crveni vragovi na povijesno visokih 19 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom. Ne samo da od naslova prvaka nema ništa nego će u nastavku sezone biti vraški teško uloviti i četvrto mjesto koje donosi plasman u Ligu prvaka.

Utješit će se s 27 milijuna eura otpremnine

Čelnici Uniteda dugo su odbijali dati otkaz Mourinhu, ali su izgubili strpljenje nakon katastrofalne igre i poraza od Liverpoola na Anfieldu, koji je Portugalac dodatno začinio svojim izjavama napavši vlastite igrače i po tko zna koji put odbijajući preuzeti odgovornost.

Izgubio je kontrolu nad svlačionicom, igrači su jedva čekali da on ode, između ostalog i zato što je s mnogim zvijezdama ušao u konflikt (Paul Pogba, Alexis Sanchez....).

Mourinhu nije pomogla ni nevjerojatna klauzula u ugovoru, prema kojoj je za ovaj otkaz dobio 24 milijuna funti (oko 27 milijuna eura)...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider