Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije im svejedno

Prvak smijenio trenera nakon hat-tricka bivšeg hajdukovca: Prekida se 11 godina duga dominacija?

Mladi hrvatski reprezentativac Marin Ljubičić je zabio hat-trick RB Salzburg u pobjedi svog LASK-a.

Marin Ljubičić (desno) (Foto: Profimedia)

RB Salzburg je nakon teškog poraza od LASK-a (3:1) odlučio ekspresno reagirati, smijenili su trenera Gerharda Stubera jer je obrana naslova prvaka došla pod upitnik.

Rezultatska kriza austrijskog prvaka je krenula s porazom u polufinalu Kupa od Sturm Graza, nastavila se ligaškim remijem protiv bečkog Rapida, a takoreći završila u Linzu, gdje ih je hrvatski nogometaš Marin Ljubičić nokautirao hat-trickom. piše Kronen Zeitung.

Bivši napadač Hajduka je prvo realizirao jedanaesterac u 18. minuti, pa osam minuta kasnije zabio iz igre, a u 73. minuti je novim pogotkom stavio točku na i i ugasio im svaku nadu. Tako je stigao do svog desetog pogotka ove sezone u dresu LASK-a te na kontu ima još dvije asistencije.

Prekida se Salzburgova dominacija?

Do kraja sezone ostalo je još šest kola, a RB Salzburg i Sturm Graz su bodovno izjednačeni sa 32 boda na ljestvici skupine za prvaka. Ako se kojim slučajem dogodi da Sturm osvoji naslov prvaka, prekinula bi se tako 11 godina duga dominacija RB Salzburga.

Ako je Bayer Leverkusen prekinuo Bayernovu dominaciju u njemačkom nogometu, tko zna, ništa nije nemoguće. U svakom slučaju, pred nama su zanimljivi dani u austrijskom nogometu...

Josip Stanišić Nijemci su 55 godina čekali da ovo netko ponovi, a onda se pojavio Vatreni divider

Krunoslav Rendulić Hrvatski trener kreirao senzaciju: Srušio klub koji je imao Bayer Leverkusen na konopcima! divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider