Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Nijemci su 55 godina čekali da ovo netko ponovi, a onda se pojavio Vatreni

Hrvatski nogometaš Josip Stanišić osvojio je Bundesligu s Bayernom, a sada i Bayer Leverkusenom.

Josip Stanišić (Foto: Profimedia)

Bayer je visokom pobjedom protiv Werder Bremena (5:0) osvojio prvi naslov prvaka u povijesti, i to na kakav način. U 29 odigranih kola momčad Xabija Alonsa nije upisala niti jedan jedini poraz, a dio zasluga za veliki uspjeh pripada i Josipu Stanišiću.

Hrvatski nogometni reprezentativac ljetos je stigao iz minhenskog Bayerna u Leverkusen na posudbu do kraja sezone, i to bez mogućnosti otkupa ugovora. Mnogi su bili neugodno iznenađeni činjenicom da jedan rival drugom posuđuje igrača, ali to je bila dobra prilika za Vatrenog da dobije što veću minutažu.

Odlazak na posudbu pokazao se kao pun pogodak, osim što je osvojio naslov prvaka s Bayerom, Stanišić se sa svojom momčadi bori za još dva trofeja, Europsku ligu i Kup.

No nešto drugo plijeni veliku pozornost, Stanišić je prošle sezone osvojio naslov prvaka s Bayernom, a sada s Bayerom, što se nije dogodilo, pazite sad, čak 55 godina u Bundesligi!

Vatreni je tako postao tek drugi igrač u povijesti Bundeslige kojem je to pošlo za nogom, a prije njega je to uspio August Starek. On je 1968. godine prvo osvojio titulu s Nürnbergom, a godinu kasnije s Bayernom.

Josipe, svaka čast!

Xabi Alonso i Josip Stanišić VIDEO Xabi Alonso ispisao povijest, a onda dobio "tuširanje": Glavni krivac je Vatreni divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider