Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što nas čeka na proljeće?

Jedna od najuzbudljivijih polusezona: Četvorka u borbi za titulu, sjajni Livaja i raspucani Drmić

Hajduk i Osijek u nedjelju su zaključili prvi dio sezone. HNL nam je ponudio jednu od najuzbudljivijih polusezona u povijesti, a velika četvorka s realnim ambicijama za osvajanje naslova zaključuje jesenski dio. Uzbudljivo je i na ljestvici najboljih strijelaca, rame uz rame tu su Josip Drmić iz Rijeke i Hajdukov Marko Livaja.

Remijem bez pogodaka, u fantastičnoj atmosferi poljudske ljepotice, Hajduk i Osijek spustili su zastor na jednu od najuzbudljivijih polusezona HNL-a. Potpuno bodovno poravnati, na 40 bodova, nastavak čekaju jesenski prvak Dinamo, te Rijeka i Osijek, dok Hajduk svoju priliku vreba s četvrtog mjesta uz pet bodova manjka u odnosu na vodeći tercet.

U nastavak, Dinamo i Hajduk ulaze s utakmicom manje, zaostali derbi moraju odigrati na Poljudu. Bjeličin Osijek i Tomićeva Rijeka pokazali su da su materijal za sam vrh, a šampionske ambicije Hajduka dodatno je pojačala pobjeda na Maksimiru.

"Ne želim davati nekakva obećanja, ali moramo ići korak po korak. U budućnosti, želim i vjerujem da Hajduk možemo vidjeti čak i u Ligi prvaka."

Riječi su to s kojima je Litavac Valdas Dambrauskas preuzeo Hajduk početkom studenog. I od tada nanizao 5 pobjeda i dva remija. I dok je njemu išlo, Damiru Krznaru stolica se na klupi aktualnog prvaka sve više tresla. Presudio je domaći poraz od Rijeke u kupu, a kormilo preuzima Željko Kopić. Još uvijek - privremeno.

"Ja sam zadovoljan s ovim što smo odradili, ovo sve ostalo ćemo vidjeti narednih nekoliko dana", rekao je Kopić.

Na Poljudu je ostao i prometnuo se Marko Livaja u prvo ime dosadašnjeg tijeka sezone. Josip Drmić je na vrhu liste strijelaca s 14 pogodaka, Livaja ga prati u stopu s 13.

"Samo radim svoj posao. Želim svoj rad uklopiti u ekipu i to prezentirati svaki vikend", kaže Livaja.

gol expired Livaja na pitanje Dnevnika Nove TV odgovorio sa smješkom, navijačima Hajduka će se ovo svidjeti divider

Od ljepotica prvenstva, posebno ćemo zapamtiti dva derbija Dinama i Rijeke. Oba puta vidjeli smo po šest pogodaka - prvo 3:3 na Maksimiru, pa isti rezultat i na Rujevici.

Što se tiče ostatka prvoligaškog društva, istaknut ćemo Šibenik u kojem kasne plaće, a kolumbijski vlasnici su na izlaznim su vratima kluba. Na izlaznim vratima lige, nažalost, već sad je Hrvatski Dragovoljac, koji, po svemu prikazanom, nije materijal za prvoligaško društvo. Pred nama je vrlo uzbudljiv prijelazni rok, a onda, s krajem siječnja - prvoligaška karavana opet kreće.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider