Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji igrač lige

Livaja na pitanje Dnevnika Nove TV odgovorio sa smješkom, navijačima Hajduka će se ovo svidjeti

Marko Livaja za Dnevnik Nove TV podijelio je svoja razmišljanja na kraju 2021. godine.

Marko Livaja ovog ponedjeljka primio je nagradu za najboljeg igrača Prve HNL i nedugo nakon toga razgovarao s reporterom Dnevnika Nove TV Stipom Antonijevićem.

"Sigurno da mi je drago i daje mi motiv više za iduću polusezonu. Htio bih se zahvaliti svim kapetanima koji su glasali za mene, također i svojim suigračima bez kojih ne bih došao do ove nagrade", započeo je napadač Hajduka.

Zahvalio je Livaja i supruzi i djeci nakon što je postao prvi igrač Hajduka koji je izabran za najboljeg u HNL-u još od 2003. godine otkako kapetani biraju, a onda smo se prebacili na derbi s Osijekom i remi bez golova s kojim se otišlo na zimsku pauzu.

"Što se tiče derbija, bila je tvrda utakmica. Nismo odigrali naš najbolji nogomet, a sigurno je to bilo i zbog Osijeka i taktike njihovog trenera koji je stavio dobru taktiku. Ipak, mislim da imamo mjesta za napredak za iduću polusezonu i da iskoristimo ovih mjesec i pol dana najbolje za pripremiti se."

Posebna zahvala navijačima

Dotaknuo se Livaja i krcatih poljudskih tribina na kojima je bilo više od 30.000 navijača. Bio je to prvi put u HNL-u da su tribine bile rasprodane na jednom susretu usred prvenstva, a da Hajdukov protivnik nije bio Dinamo.

"Naši navijači su euforični, oni osjete kad treba napuniti stadion. Zahvaljujem im se u ovo vrijeme gdje je teško doći na stadion. Korona, potvrde i to sve… Stvarno im se zahvaljujem i nadam se da će biti uz nas i iduću polusezonu."

Kad je dolazio, nije se mislio dugo zadržati, ali...

Otkako se Livaja vratio u Split prošlo je tek 10 mjeseci što je malo teško i za povjerovati s obzirom na kultni status koji je u tako kratkom vremenu stekao među bijelim pukom. Akcija Livaja, ostani ovog ljeta potaknula ga je da najbolje godine karijere podari Hajduku, a ono što od tada navijači Hajduka poklanjaju njemu teško mu je riječima opisati.

Superuzbudljivi HNL Jedna od najuzbudljivijih polusezona: Četvorka u borbi za titulu, sjajni Livaja i raspucani Drmić divider

"Iskreno, kad sam dolazio nisam očekivao da ću se ovoliko zadržati, nije bilo u planu da se ostaje. Na kraju se izdogađalo to što se događalo, sretan sam što sam ostao i vidim se još dugo u bilom dresu."

Koliko dugo, pitali smo i dobili odgovor koji će biti najbolji mogući božićni poklon za navijače splitskog kluba. Da zaključimo – ostajete dok Hajduk ne osvoji naslov s vama?

"Pa, možemo tako reći", odgovorio je Livaja sa smješkom.

Važnost Marka Livaje za igru Bijelih puno je veća od 17 golova i sedam asistencija koliko je ove sezone upisao u samo 22 utakmice. U povijesti HNL-a bilo je nekoliko igrača koji su sami stvarali prevagu – Luka Modrić i Niko Kranjčar to su radili igrom, Eduardo da Silva brutalnim golgeterskim učinkom. No, nitko nikada nije spojio sve segmente kao Hajdukova desetka i zato jedva čekamo vidjeti koje će nove majstorije Livaja izvesti u nastavku prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider