Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači su već uzbuđeni

Promjene koje uvodi novi Barcelonin dirigent: Od formacije do zagrijavanja, ali i načina razmišljanja

Quique Setien uveo je već dosta promjena u Barceloni u svega nekoliko dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Možda rezultatski pobjeda Barcelone protiv Granade nije bila uvjerljiva, ali prva utakmica novog trenera Quiquea Setienea nagovijestila je kako će se nakon konzervativnog Valverdea u klubu početi rapidno mijenjati neke stvari.

O Setieneu je najvažnije znati da je pomalo zaljubljen u Barcinu filozofiju koju je utemeljio pokojni Johan Cruyff te da se klub s njime vraća postavkama koje je možda do savršenstva prije desetak godina doveo Pep Guardiola. Setieneova Barca opet će držati ''vječni'' posjed, ali ima tu puno više od toga.

gol expired Nova velika priča: Sa 16 godina srušio 39 godina star rekord, a traže ga gotovo svi najbolji premierligaši divider

Katalonski su mediji oduševljeni, a stvari se zapravo još nisu ni zakotrljale. Njih oduševljava što Sergio Busquets opet ima ulogu spone između obrane i kolega u veznom redu, a to je ona uloga koju je igrao u svojim najslavnijim izdanjima. Oduševljava ih i Setieneova vjera u produkte La Masije, ponajviše u mladog veznjaka Riquija Puiga, koji bi u bliskoj budućnosti mogao igrati uz De Jonga.

Messijevo vraćanje u ulogu ''lažne devetke'', koja je u biti pozicija bez pozicije, možda je uzrokovana Suarezovom ozljedom, ali navijače će zanimati Argentinca ponovo vidjeti u nekadašnjoj ulozi.

Sustava će biti više, čak i u istoj utakmici

Ono što bivši trener Betisa želi od svojih igrača, tvrde katalonski mediji, jest sljedeće: Ne postoji više jedna formacija, igrači moraju biti spremni na igranje u više sustave, čak i u jednoj utakmici. U prvoj utakmici sustav je više ličio na 3-5-2 s Albom i Fatijem na bokovima koji su bili jako visoko, dok je Sergi Roberto pomagao stoperima na desnoj strani čineći trećeg braniča u liniji.

Setien od igrača želi spremnost na prihvaćanje raznovrsnih rješenja, želi ih prodrmati nakon predvidivog nogometa koji se igrao pod Valverdeom. U srijedu Barcelonini igrači idu na Ibizu, ne radi ludih partija, već zbog utakmice Kupa. Neki jedva čekaju što će novi trener izvesti u toj utakmici.

gol expired Barca opet obara (nebitne) rekorde: Bez isključenja i Messija ništa, Rakitić pod hitno mora podići formu divider

Piše se čak i o promjeni kod zagrijavanja. Ter Stegena zagrijavaju čak dva trenera, dok igrači imaju mnogo ozbiljniji zadatak uoči utakmice.

Desetorica startera manje se zafrkavaju s loptom i više se pažnje posvećuje zagrijavanju bez lopte. Nisu dopušteni brojni udarci po golu, zbog čega je uoči Granade patilo i mininatjecanje Messija, Griezmanna, Vida, Albe i Piquea. Sad su morali odrađivati kratke sprintove.

Još se nečemu nisu mogli načudili tamošnji novinari. Čak se i rezervni igrači zagrijavaju intenzivno uoči utakmice, a to se na Camp Nouu nije vidjelo godinama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider