Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki Messijev fan

Nova velika priča: Sa 16 godina srušio 39 godina star rekord, a traže ga gotovo svi najbolji premierligaši

Suigrač hrvatskog nogometaša Ivan Šunjića u Birminghamu, 16-godišnji Jude Bellingham, nalazi se na meti najboljih engleskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

16-godišnja zvijezda Birminghama Jude Bellingham već se upisao u listu strijelaca u Championshipu zabivši četiri pogotka u 24 odigrane utakmice.

Prema svemu sudeći, Bellingham je iduća velika priča engleskog nogometa. Još jedna u nizu nakon eksplozije mnogih talenata. Bellingham je nedavno uvršten među 50 najvećih nada engleskog nogometa. Doduše, stavljen je na 49. mjesto, ali kao 15-godišnjak i drugi najmlađi igrač u među navedenima.

U ovom trenutku prati ga gotovo svaki najbolji klub Premierlige. S njim su povezivani Arsenal, Tottenham, Liverpool i Chelsea, a momentalno u utrci za njegovo dovođenje prednjače Manchester United i Wolvesi.

U kolovozu prošle godine, u dobi od 16 godina i 38 dana, Bellingham je postao najmlađi igrač prve momčadi Birminghama i srušio rekord koji je postavio Trevor Francis, a koji je stajao punih 39 godina. Rekord koji je dovoljno star da mu bude otac.

Zanimljivo je da je Bellingham i veliki fan Lionela Messija, kojeg na Twitteru opisuje kao najvećeg svih vremena. To i ne čudi toliko jer mladi veznjak Birminghama uživa u driblingu te se jako dobro snalazi s loptom.

gol expired Bilić doživio šok pa priznao da je momčad u krizi: ''To je udarac, ali ne možemo pronalaziti isprike'' divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider