Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"
Nogomet
Zaštita sudaca

Premier liga kao i HNL: Strogo će kažnjavati prigovaranje sucima

Premier liga odlučila se za strože kažnjavanje prigovaranja sucima uoči početka nove sezone.

Anthony Taylor (Foto: Afp)

Prije početka sezone 2023./24. Premier liga usvojila je paket mjera kojima će se strože kažnjavati prigovaranje igrača sucima. Mjere koje će stupiti na snagu slične su onima koje je Komisija nogometnih sudaca HNS-a najavila da će implementirati u domaće prvenstvo.

Igrači će biti sankcionirani zbog prigovora

U sljedećoj sezoni posebna će se pozornost obratiti na ponašanje igrača, točnije na njihov odnos prema sucima. Prema navodima Nogometnog saveza Engleske ponašanje igrača prema sucima dosegnulo je najgoru razinu stoga su se u savezu uhvatili u koštac da to promjene.

Joško Gvardiol i suigrači VIDEO Suigrači se neslano našalili s Gvardiolom, navijači Cityja tvrde da su ga mogli ozlijediti! divider

Suci više neće tolerirati prigovore, uvrede ili okruživanje igrača. Na najvišem nivou natjecanja takvo ponašanje kažnjavati će se kartonima, dok će se u nižim ligama klubovima oduzimati bodovi ukoliko se zlostavljanje sudaca kontinuirano nastavi.

Treneri će imati sastanke sa sucima

Treneri premijerligaša imat će sastanke sa sucima prije svake utakmice. U savezu smatraju da će to pomoći u boljoj komunikaciji između trenera i sudaca, pogotovo četvrtih sudaca, koji su prvi na liniji prigovora.

Dembele, Fati i Gavi Xavi mu spasio karijeru, a sada okreće leđa Barceloni i želi u PSG divider

Neće samo biti kažnjavani igrači na terenu. U savezu su obavijestili kako će sankcionirati i uvrede s tribina s namjerom da ova sezona bude prekretnica u stvaranju bolje kulture oko nogometnih terena.

Poučani HNL-om pitanje je koliko će to trajati

Hrvatska liga već je počela s primjenjivanjem sličnih pravila. U utakmici Superkupa vidjeli smo kako se prigovaranja trenera i igrača nisu tolerirala. Ivan Leko izvukao je najdeblji kraj te će zbog crvenog kartona odraditi veliku kaznu, no nakon tog incidenta čini se da se stalo s primjenjivanjem tih pravima.

Herve Renard Čovjek koji je senzacionalno srušio Argentinu u Katru sad je napravio nešto što nitko nikad nije uspio divider

Igrači i dalje traže prekršaje, protestiraju, prigovaraju, žale se na dodjeljivanje kartona, no nitko nakon Superkupa zbog toga nije kažnjen. Hoće li se takav sustav moći primijeniti u Premier ligi ili će trajati tek nekoliko kola vidjet ćemo vrlo brzo jer nova sezona engleske lige kreće 11. kolovoza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider