Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suci odradili posao

Komisija poslije turbulentnog starta sezone zadovoljna sudačkim odlukama: Sporne situacije nisu im kardinalne pogreške

Suđenje u prvom kolu Supersport HNL-a i Superkupa komentirala je Komisija nogometnih sudaca HNS-a.

Komisija nogometnih sudaca HNS-a (Foto: Drago Sopta/HNS/Screenshot)

Po završetku prvog kola HNL-a opet su u javnost izašla pitanja o suđenju. Najviše pozornosti na sebe privukao je najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, kako onaj u Superkupu, tako i u prvom kolu prvenstva.

Superkup će koštati Leku

U Superkupu mnogima je sporna bila reakcija suca Bela kod isključenja trenera Leke. Bel je prvo pokazao žuti karton strategu Splićana, a potom i izravni crveni nakon dodatnih prigovora. Zbog toga, Leko će morati odslužiti dugu kaznu te svoju momčad neće moći voditi s klupe gotovo mjesec dana.

Sporne situacije u HNL-u.

Situacija za sudačku analizu u prvom prvenstvenom kolu također je bilo. Na Maksimiru su Splićani tražili jedanaesterac u 55. minuti zbog udaranja Pukštasa u šesnaestercu Dinama. Sudac Igor Pajač nije pokazao na bijelu točku, a niti VAR se nije uključio.

Sporan je bio i jedanaesterac na suprotnoj strani, koji se trebao ponoviti. U 65. minuti Petković je izveo kazneni udarac, a Lučić ga je obranio. Vratar Hajduka nije imao niti jednu nogu na gol liniji, a igrači Hajduka i Dinama su utrčali u prostor prije nego što je udarac izveden.

Sve te situacije Komisija nogometnih sudaca očito ne smatra kardinalnim greškama te su naglasili da su zadovoljni suđenjem.

“Komisija nogometnih sudaca HNS-a izražava zadovoljstvo izvedbom sudaca na otvaranju nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige. U utakmici SuperSport Superkupa te u prvom kolu SuperSport HNL-a interpretacije sudaca u terenu za igru, kao i jedna opravdana VAR intervencija, apsolutno su u skladu s posljednjim smjernicama Uefe (nesportska ponašanja) i u okviru naputaka KNS HNS-a izdanih na pripremnom seminaru Elite sudaca.“, stoji u priopćenju HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Srce ovog Hajduka 🤍

📸Duje Klarić/CROPIX
Novi spektakularan pogodak postigao je Bruno Durdov! 😳

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dvNgKk
2. minuta, prvijenac Ivana Rakitića u SuperSport HNL-u 👏

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Kraj utakmice, pobjeda Dinama u Varaždinu!

Opširnije na ----> https://bit.ly/4dRbq2d