Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Skratilo im je put"

Kako je raspored pomogao Dinamu i Hajduku: "Odmah se išlo punom parom i to se sad vidi"

Večeras se emitira treća epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu u sezoni 2023./2024.

U novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu jedan od voditelja, Ivan Ljubić, dotaknuo se aktualne forme Dinama i Hajduka, isturivši u prvi plan raspored i činjenicu da su naša dva najveća kluba nedavno dvaput se sastala u razmaku od tjedan dana.

Dinamo je prvo ugostio Hajduku na Maksimiru u Superkupu, a zatim su se opet, ovaj put voljom ždrijeba natjecateljskih brojeva, Zagrepčani i Splićani sastali na Maksimiru u sklopu prvog kola nove sezone HNL-a. To što se dvaput igrao derbi u tako kratkom periodu, na samom startu sezone, mogao bi se pokazati kao bingo za jedne i druge, smatra Ljubić.

"I Dinamo i Hajduk su upravo zbog toga što su imali dva međusobna derbija, nije bilo onog postupnog 'ajde, lakše ćemo ući u sezonu, nekakav Slaven Belupo pa Rudeš'. Odmah se išlo punom parom i to su odradili 180 minuta jedni protiv drugih, a to im je skratilo proces ulaska u zenit forme", rekao je Ljubić i zaključio:

"To se vidi na kraju. Dinamo je odradio protiv Astane strašnu utakmicu, na tvorničke faktore su ih rastavili, u Puli isto bio jako dobar, Hajduk isto dobro izgledao protiv Rijeke. Na taj način su skratili malo taj put koji obično je takav da tempiraš formu u onom ključnom trenutku."

Jasno, aludirao je na kolovoz odnosno njegovu drugu polovicu kada se i Dinamu i Hajduku lomi europska sezona.

Sve o ovoj i mnogim drugim aktualnostima iz domaćeg klupskog nogometa saznajte večeras od 21:00 u novoj, trećoj ovosezonskoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu na gol.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider