Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NASTAVLJA RUŠITI GRANICE

Čovjek koji je senzacionalno srušio Argentinu u Katru sad je napravio nešto što nitko nikad nije uspio

Herve Renard još je jednom potvrdio kako je sve samo ne običan nogometni trener.

Herve Renard (Foto: Afp)

54-godišnji francuski stručnjak Herve Renard jedan je od osebujnijih nogometnih trenera današnjice i čovjek koji ruši razne nogometne barijere.

Nakon što je 2015. godine postao prvi čovjek koji je osvojio Afrički kup nacija s dvije različite države (Zambija i Obala Bjelokosti) sad je napravio nešto čemu nitko nije došao niti blizu.

Prvi s pobjedom na dva različita SP-a

On se trenutno nalazi na Svjetskom prvenstvu za žene kao izbornik Francuske, a ovog vikenda sa svojom je reprezentacijom upisao pobjedu 2:1 protiv reprezentacije Brazila. 

Time je svoju ekipu doveo na korak do drugog kruga, za što će morati savladati slabašnu Panamu, ali je isto tako napravio nešto što nije niti jedan drugi trener u povijesti.

Postao je prvi čovjek koji je kao izbornik došao do pobjede na svjetskom prvenstvu za muškarce i za žene.

Srušio Argentinu u Katru pa zapeo u skupini

Ovu prvu pobjedu svi jako dobro pamtimo, budući da se dogodila prije osam mjeseci u Katru, gdje je kao izbornik Saudijske Arabije senzacionalno savladao Argentinu. Ipak, Messi i društvo na kraju su došlo do naslova prvaka svijeta, dok su Saudijci natjecanje završili u skupini.

Nakon toga je odlučio vratiti se u domovinu i prihvatiti ovaj zanimljiv izazov.

Na ovom prvenstvu od Renarda se puno više očekuje, posebno nakon što su, nakon početkog remija protiv Jamajke, savladali jaki Brazil.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider