Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Newcastle nastavio niz

Arsenal iskoristio Cityev kiks i pobjegao na +5: Odegaard s dva pogotka riješio susret

Arsenal je slavio na gostovanju u Wolverhamptonu 0:2 u 16. kolu Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Arsenala povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice engleskog prvenstva na pet bodova ispred drugog Manchester Cityja zahvaljujući 0:2 (0:0) pobjedi na gostovanju kod posljednjeg Wolverhampton Wanderersa u susretu 15. kola.

Strijelac oba pogotka bio je kapetan Martin Odegaard (55, 75), koji je u oba navrata okrunio odlične akcije suigrača.

Igor Miličić Pomlađena Hrvatska traži pobjedu protiv senzacije s Eurobasketa koju predvodi - Hrvat divider

Ovom pobjedom Arsenal je stigao do učinka od 37 bodova iz 14 utakmica te odlično iskoristio 1:2 domaći poraz Cityja od Brentforda ranije u subotu.

Wolverhampton je ostao na dnu sa 10 bodova.

Newcastle nastavio pozitivan niz

Ranije u subotu su igrači Newcastle Uniteda nastavili s odličnim rezultatima ove sezone, oni su na svom terenu svladali Chelsea sa 1:0 (0:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Willock (67) snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Ovom pobjedom Newcastle se vratio na treće mjesto sa 30 bodova, jednim više od četvrtog Tottenham Hotspura, koji je ranije u subotu svladao Leeds United sa 4:3, a dva manje uz utakmicu više od drugog Manchester Cityja. Chelsea, za kojega je Mateo Kovačić igrao čitavu utakmicu, ostao je osmi sa 21 bodom.

gol expired VIDEO Loš dan za Hrvate u KSW-u: Račić izgubio odlukom sudaca, Barrio prekidom divider

Ivan Perišić odigrao je čitav susret za Tottenham Hotspur koji je na svom stadionu svladao Leeds Unired sa 4:3 (1:2) iako su gosti vodili su tri puta, sa 1-0, 2-1 i 3-2. Prvi gol na utakmici postigao je Summerville (9) nakon loše reakcije domaće obrane, na 1-1 poravnao je Kane (25) iz gužve nakon kornera, da bi Leeds na odmor otišao s prednosti zahvaljujući Rodrigu (43).

Početkom nastavka Davies (51) je izjednačio udarcem s distance nakon odbijene lopte, Rodrigo (76) je svojim drugim golom iz protunapada po treći put doveo Leeds u vodstvo, ali Urugvajac Bentancur (81, 83) je s dva gola u dvije minute, prvo šutom s ruba kaznenog prostora, a onda i iz blizine nakon sjajnog prodora Kukuševskog kreirao preokret.

Navijačka groznica u Dohi Prvi navijači stižu u Katar, a samo se jedan gradić u Italiji veseli Svjetskom prvenstvu divider

Leeds je 14. sa 15 bodova.

Duje Ćaleta-Car igrao je do 59. minute u 1:3 (1:3) porazu Southamptona kod Liverpoola. Firmino (6) je doveo domaće u vodstvo, Adams (9) je ekspresno izjednačio, da bi Nunez (22, 42) s dva gola osigurao pobjedu Liverpoolu. Liverpool je šesti sa 22 boda, dok je Southampton 19. sa 12.

Jurica Poldrugač VIDEO Intervju s bivšom nadom Slaven Belupa koja žari i pali po Austriji: Postigao dva spektakularna pogotka divider

U prvoj utakmici 15. kola Brentford je senzacionalno kao gost svladao prvaka Manchester City sa 2:1 (1:1). Junak pobjede Brentforda bio je kapetan Toney (16, 90+8) koji je postigao oba gola svoje momčadi, dok je strijelac za City bio Foden (45+1).

Cityev skup kiks

Brentford je bolje krenuo u dvoboj i već u prvih 10-ak minuta tri puta ozbiljno prijetio domaćim vratima, ali gostujući napadači nisu bili koncentrirani. Ipak, u 16. minuti je Toney se u skoku bolje snašao od Laportea i doveo svoju momčad u prednost. T

ek nakon primljenog gola City je počeo igrati te se pritisak domaćih isplatio na samom kraju prvog poluvremena kada je Foden snažnim udarcem sa 15-ak metara "probio" Rayu na vratima. Drugo poluvrijeme obilježila je duga stanka zbog ukazivanja pomoći Laporteu zbog ozljede glave, a ta je situacija uzrokovala i sudačku nadoknadu od 10 minuta. 

Ivan Perišić Kovačićev Chelsea poražen kod Newcastlea, Perišić igrao u čudesnom preokretu Tottenhama divider

City je preselio igru na poovicu Brentforda, ali nije uspio poentirati. Štoviše, gosti su iz brzog protunapada u osmoj minuti nadoknade stigli po pobjede. Dasilva je odlično prošao po desnoj strani i ubacio na pet metara gdje je natrčao Toney za svoj drugi gol.

Brentford je ovom pobjedom skočio na 10. mjesto sa 19 bodova.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider