Košarka
SPORTOVI
Košarka
Težak zadatak

Pomlađena Hrvatska traži pobjedu protiv senzacije s Eurobasketa koju predvodi - Hrvat

Hrvatska i Poljska ove nedjelje igraju susret za nastavak kvalifikacija za Eurobasket u Draženovom domu.

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom je dvoboj protiv Poljske u domu Dražena Petrovića, a eventualnom bi pobjedom osigurali nastavak kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Pomlađenoj Hrvatskoj u goste stiže reprezentacija koja je na posljednjem Eurobasketu senzacionalno srušila Dončićevu Sloveniju i završila kao četvrta, a prevodi je nesuđeni hrvatski izbornik Igor Miličić s kojim je razgovorao reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV.

100 poena postigla je Hrvatska u povratničkom debiju Aleksandra Petrovića, ali sada slijedi puno teži izazov. Hrvatska s tri pobjede u tri utakmice predvodi skupinu, a svladamo li Poljake matematički ćemo osigurati prvo mjesto i nastavak kvalifikacija za Eurobasket.

No to neće biti nimalo lak zadatak, jer u goste stiže Poljska koja će imati čak devetoricu igrača koji su bili dio rostera na prošlom Eurobasketu.

"Igrat ćemo se taktički, ali pod uvjetom da naša trka i tučnjava bude na njihovoj razini. Ako to bude na razini, bit ću sportski bezobrazan i reći da vjerujem u pobjedu", rekao je Aco Petrović.

Do četvrtog mjesta na Eurobasketu poljsku je reprezentaciju odveo Miličić, koji je ondje već više od 20 godina. Prvo kao igrač, a sada kao trener.  Na klupu hrvatske reprezentacije htio ga je dovesti Petrović, ali nije išlo:

"To je dečko koji živi košarku 24 sata dnevno, ali Igor je praktički ugovorno vezan do kraja sljedeće godine. Poljski savez bi bio lud da produži suradnju jer su domaćini grupe sljedećeg Eurobasketa", rekao je Petrović.

Za košarkašku senzaciju Poljske zaslužan je upravo Miličić, a svemu je kumovala pobjeda protiv Slovenije:

"Sada smo igrali protiv Švicarske, koja nije neka košarkaška zemlja, ali imali smo punu dvoranu. Igrači se pojavljuju na reklamama, potpisuju sponzorske ugovore, već sad se vesele Eurobkasetu koji se igra 2025", rekao je Miličić pa se osvrnuo na ponudu Hrvatske:

"To je velika čast za mene jer mi se Aco javio. Ponosan sam na to, ali u ovom trenutku to nije moguće jer sam ugovorno vezan", rekao je za pa kraj dodao:

"Nikad ne reci nikad".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider