Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ekskluzivno za gol.hr

VIDEO Intervju s bivšom nadom Slaven Belupa koja žari i pali po Austriji: Postigao dva spektakularna pogotka

Bivši junior Slaven Belupa Jurica Poldrugač dao je intervju za gol.hr.

Jurica Poldrugač (Foto: Attila Farkaš)

Današnji heroj priče je 25-godišnji Jurica Poldrugač, bratić nekadašnjeg igrača Dinama, Zagreba i Slaven Belupa – Dalibora Poldrugača.

Jurica je nekadašnji junior Slaven Belupa, 10-ka u pravom smislu riječi. Poldrugač je sreću pronašao u Austriji, u tamošnjoj drugoj ligi u kojoj su se kalili brojni naši bivši, a i sadašnji reprezentativci.

gol expired Zekić nakon utakmice: ''Ovo smo izvukli na karakter, bilo je nezgodnih tonova u svlačionici'' divider

Poldrugač se javio ekskluzivno za gol.hr iz Štajerske, točnije malenog Lafnitza.

Nogometni put ga nije mazio, kalio se po drugoligaškim i trećeligaškim terenima, ali sve ga je to ojačalo i sada s 25 godina igra najbolji nogomet života.

''Paralelno uz prve seniorske minute upisao sam Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu, krenuo sam u seniorski nogomet u Trnju, u 3. HNL. Srećom postao sam prvostupnik nakon tri godine i ozbiljnije se posvetio nogometu. Igrao sam za Kustošiju i Hrvatski Dragovoljac u drugoj ligi, dobio sam puno iskustva i prošao fazu prilagodbe na seniorski nogomet'', rekao nam je Jurica.

gol expired VIDEO Pogledajte penal za Slaven koji je podigao dosta prašine: Trebao je biti ponovljen? divider

Prije nešto više od godinu dana prihvatio je poziv ekipe Allerheiligena koja nastupa u austrijskoj trećoj ligi, a njegovi nastupi nisu prošli nezapaženo.

''Naravno da sam spreman dočekao priliku u Allerheiligenu u austrijskoj trećoj ligi. Strpljenje, upornost i rad glavne su vodilje moje karijere te 15 golova i 12 asistencija prošle sezone dovelo me do druge lige i Lafnitza. U Lafnitzu sam maksimalno iskoristio povjerenje koje su mi u klubu dali. Moja idealna pozicija je lijevo krilo, trener je zadovoljan, moja igra i golovi govore sve za sebe.''

gol expired Trener Hajduka: "Sudac se izgubio, a ovo malo podsjeća na Jugoslaviju" divider

Jurica je u sjajnoj formi, apsolutno je najbolji igrač svojeg Lafnitza koji je trenutno na 8. mjestu na ljestvici drugog ranga austrijskog nogometa. Nakon odigranih 16 kola Poldrugač zauzima treće mjesto najboljih strijelaca, pogotovo je impresivna njegova statistika posljednja četiri kola.

Austrijski bundesligaši zovu

''Svjestan sam da sam igrama skrenuo pažnju na sebe, ali moj fokus je usmjeren na teren, treninge i utakmice. Čuo sam da ima dosta upita za mene, ali ta pitanja i slatke brige ostavljam ljudima koji mi vode taj segment karijere'', staloženo je poručio Poldrugač.

gol expired Šok za Bišćana! Glavni stoper mlade Hrvatske reprezentacije pao na dopingu testu divider

Poldrugač je u posljednja četiri susreta zatresao mrežu čak sedam puta, sjajnu predstavu jučer protiv mlade momčadi Sturma iz Graza okrunio je s tri pogotka, od kojih su dva zaista spektakularna.

Sva tri pogotka možete pogledati OVDJE, posebno obratite pažnju na 4:00 i 4:20.

Pratiš li i dalje svoj Slaven Belupo?

''Naravno, kad god stignem radi obaveza u Austriji uvijek pogledam uživo utakmice Slaven Belupa. Dolaskom trenera Zekića i povratkom predsjednika Markulina, nadam se da će se klub vratiti gdje je bio prije 10-ak godina, a ovi dobri rezultati su pokazatelj toga. Od prijatelja iz generacije često se čujem s Kristijanom Bistrovićem te znamo prokomentirati stanje i utakmice u našem bivšem klubu'', zaključio je uvijek nasmijani Jurica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider