Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Zanimljiva priča

Prvi navijači stižu u Katar, a samo se jedan gradić u Italiji veseli Svjetskom prvenstvu

Za osam dana počinje Svjetsko prvenstvo u Katru.

Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu u Katru igra se za osam dana, ali na ulicama Dohe već je vatreno.

Stigli su prvi navijači, a brojčano su nadmoćni Brazilci, koji su s Indijcima, formirali kolonu ispred katarskog Nacionalnog muzeja.

"Ovdje postoje svi elementi bude jedno od najboljih Svjetskih prvenstava ikad. Ako još niste prelomili doći u Katar, još stignete jer ljudi su ljubazni, infrastruktura je predivna. Duh igre je svuda oko nas", rekao je jedan od brazilskih navijača.

Među indijskim radnicima u Dohi koji, tko zna koliko dugo, rade na pripremi stadiona i smještaja, najviše je pristalica Argentine zbog – Lionela Messija.

Na ulicama katarske prijestolnice svakog dana bit će sve više i više navijača, ali u talijanskom gradiću Somma Lombardo uzbuđenje nije ništa manje.

Ne zbog talijanske nogometne reprezentacije koja je ostala bez plasmana na svjetsku nogometnu smotru, već zbog Zlatne božice, trofeja kojeg će podići svjetski prvaci. Upravo je trofej izašao iz njihove radionice:

"Jako smo ponosni na to. Naravno da nismo sretni što se Italija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, ali jako smo emocionalni zbog finala. Bit ćemo jedini Talijani koji će plakati od sreće tijekom finala, jer ćemo znati da ćemo i mi biti na podiju", kažu iz radionice.

Trofej, koji je težak nešto više od šest kilograma, dizajnirao je talijanski umjetnik Silvio Gazzaniga 1971. godine, a isklesan je u  18-karatnom zlatu. Čuva se pod strogim osiguranjem u središtu FIFA-e u Šviarskoj, a nakon što se uruči novim svjetskim prvacima stiže kući u Lombardiju na tretman oporavka.

"Ponovno ga graviramo, popravimo male ogrebotine na mahalitu te ugraviramo bazu s imenom pobjedničke reprezentacije".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider