Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitića nude Interu

Barca sprema posebnu ulogu za Pjanića: Bosanski zmaj ugrožava legendu, moglo bi biti jako vruće

Katalonski mediji pišu da je transfer Miralema Pjanića u Barcelonu pred realizacijom...

Miralem Pjanić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na Camp Nouu ovog ljeta moglo bi biti jako prometno. Bit će dolazaka i puno više odlazaka. Barca lovi Miralema Pjanića i Lautara Martineza. Navodno je posao oko Pjanića već riješen. Katalonski Sport piše da dolazi iz Juventusa u paketu s Mattiom De Scigliom.

U obratnu će smjeru Semedo i vjerojatno Todibo. Talijani će dodati još 25 milijuna eura. Tih 25 milijuna poslužit će Barci za uplatu rate Interu za Lautara Martineza. Katalonci imaju velikih problema s likvidnošću. To je problem koji je pogodio Barcu još prije dolaska pandemijske krize, koja je pak zaoštrila financijsku situaciju na entu.

gol expired Poseban i svoj: Umjetnik s loptom koji je ostao po strani divider

Prema najnovijim spekulacijama, Inter traži za Argentinca 80-90 milijuna eura. Barca se toplo nada da će znatno smanjiti taj iznos. Katalonci pokušavaju prebiti transfer razmjenom igrača, pa Interu nude Ivana Rakitića i Samuela Umtitija. Moguće je da u kombinaciju uđe i Rafinha Alcantara, no sve je to još na dugom štapu. To su više Barcine želje koje u eter plasiraju katalonski mediji.

Juve želi Arthura

Tuttosport piše da Juve zapravo želi Arthura u zamjenu za Pjanića. Čak taj posao uspoređuju s dolaskom Michela Platinija, koji je 1982. zamijenio Liama Bradyja i poveo Juve prema prvom naslovu prvaka Europe. Želi reći da bi Arthur mogao biti za Juve ono što je bio veliki Francuz.

Nadobudno, najblaže rečeno. Arthur nije loš igrač, dapače, ali usporedbe s Platinijem ostavljaju oči širom otvorene i košmar u glavi.

gol expired Rakitić poslao poruku predsjedniku Barce i otkrio zašto su svi bili iznenađeni kad je stigao u kamp divider

„O njemu se piše kao da dolazi Pele. Nije svaki igrač koji dođe iz Brazila svjetska klasa. Jesu li oni njega uopće gledali?“ ironično je nekidan prokomentirao Luis Suarez. Naravno, ne današnji urugvajski napadač Barcelone, nego slavni Španjolac, bivša perla Barce i Intera. Zlatna kopačka 1960.

Sport piše da trener Barcelone Quique Setién planira Pjanića postaviti na mjesto Sergia Busquetsa, dakle na zadnjeg veznog, a to je upravo obratno od onog što je napravio Masimilliano Allegri, koji je Pjanića pogurao prema naprijed kada je došao u Juventus.

gol expired Robertu Carlosu Messi i Cristiano nisu najveći svih vremena, ni Mourinhu nije svejedno: ''Najbolji kojeg sam vidio'' divider

Busquets čitavu vječnost figurira kao nedodirljiv član udarne momčadi Barcelone, iako je već odavno daleko od prijašnje forme, posebice u posljednje dvije sezone.

Pjanić umjesto Busquetsa

Radi se o senatoru šampionske Barce, domaćem igraču, miljeniku tribina i katalonskih medija. To je najbolje osjetio na svojoj koži Ivan Rakitić, kojeg se uglavnom najviše kritizira. Rakitić je dežurni Pedro iako je posljednjih godina pružao osjetno bolje partije od Busquetsa.

gol expired U životu je posramila većinu muškaraca, rekord joj je četiri sata, a prati je milijun ljudi divider

Često se u medijima isticalo da je Hrvat najslabija karika veznog reda, posebno nakon Barcinih havarija u Rimu i Liverpoolu, dok se Busquetsa najčešće zaobilazilo u širokom luku. U najjačim utakmicama Lige prvaka gotovo redovito bio je među najlošijim igračima Barcelone. Sjetimo se samo utakmice na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda. To je bio čisti kriminal.

gol expired Nabildao se kao zvijer i otkrio kako je živjeti s Ronaldom: Evo što mu je rekao prije odlaska u Real divider

S obzirom na to u kakvoj je Busquets formi posljednjih godina, ne čudi nas što Setien želi Pjanića instalirati na njegovu poziciju. Međutim, Busquets je vrlo utjecajan u svlačionici i ima zaštitu medija,  stoga bi ta odluka mogla izazvati poprilične probleme u svlačionici Barcelone.

Veliko je pitanje može li sve neokretniji i sporohodniji Busquets igrati na nekoj drugoj poziciji. Moglo bi se lako dogoditi da ispadne iz udarnog sastava, a onda bi moglo biti svašta.

Overeemova pobjeda za povijest

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider