Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoć veliki talent

Nabildao se kao zvijer i otkrio kako je živjeti s Ronaldom: Evo što mu je rekao prije odlaska u Real

Nekoć veliki portugalski talent Nani otkrio je da je Cristiano Ronaldo dugo pripremao odlazak iz Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naniju su danas 33 godine. Od veljače prošle godine član je Orlando Cityja, kluba iz MLS lige.

Posljednjih tjedana privukao je pažnju medija objavom videozapisa u kojima se pohvalio doista impresivnom muskulaturom. Izgleda poput svojega sunarodnjaka i uzora Cristiana Ronalda, možda još bolje.

Otkako je stigao u SAD, puno vremena provodi u teretani. Za vrijeme karantene dodatno je pojačao rad i rezultati su impresivni. Mišić na mišiću, definicija maksimalna.

gol expired U životu je posramila većinu muškaraca, rekord joj je četiri sata, a prati je milijun ljudi divider

Nani je 2007., baš kao i Ronaldo četiri godine ranije, stigao u Manchester United iz lisabonskog Sportinga. Važio je za velikog talenta. Portugalski mediji proglasili su ga Ronaldovim nasljednikom. U Manchester Unitedu očekivali su da će, kada za to dođe vrijeme, preuzeti zvjezdani tron od Ronalda i Waynea Rooneyja.

Nani se prisjetio života s Ronaldom

Iako se ne može reći da nije ostvario zapaženu karijeru, ipak nije dosegao Ronaldovu razinu. U jednom razdoblju tvorio je s njim ubitačni krilni par u Manchester Unitedu i portugalskoj reprezentaciji. Na Old Traffordu igrali su zajedno dvije godine. Za Portugal je upisao 112 nastupa, od toga je većinu bio u momčadi zajedno s Ronaldom.

Nani se u razgovoru za engleske medije prisjetio života s Ronaldom u Manchester Unitedu. Otkrio je da je Ronaldo razmišljao o odlasku barem dvije godine prije nego što je prešao u Real Madrid.

gol expired LeBron James poslao poruku NBA fanovima: ''Definitivno nisam digao ruke, želim igrati što prije'' divider

Ronaldo, Nani i Brazilac Anderson bili su nerazdvojni prijatelji u to vrijeme. Nakon treninga često su ostajali dodatno vježbati. Brusili su udarac i vježbali slobodnjake

„Stalno smo se natjecali. Bio sam sa svima dobar, ali svatko je u momčadi imao neke prijatelje s kojima se najbolje razumio. Meni su to bili Ronaldo i Anderson. S njima u društvu osjećao sam se ugodno. Ronaldo nam je obojici davao podršku“, kazao je Nani u razgovoru za UTD Podcast.

Ronaldo najavio odlazak iz Manchester Uniteda

„Jednog dana Ronaldo je došao do nas i iznenadio nas besjedom: 'Ovdje sam već šest-sedam godina. Mislim da mi je dosta.' To nam je kazao nekoliko puta.“

„No uvijek je ponavljao: 'Vidjet ću još, vidjet ću još.' Mi smo tada tek došli, nismo mislili da će otići baš tako brzo. Nakon što smo sljedeće sezone osvojili prvenstvo, otišao je u Real. Iako smo znali da razmišlja o odlasku, ipak smo bili iznenađeni. Odigrao je sjajnu sezonu“, prisjetio se Nani, koji je odlučio prijeći u Manchester United djelomično i zbog toga što je tamo već bio Ronaldo.

gol expired Totti priznao koliko je bio blizu potpisa za Real i otkrio šokantnu istinu: ''Sve su mi nudili osim jednog'' divider

Međutim, suživot s uvijek ultrakompetitivnim sunarodnjakom nije uvijek bio lagan. Nani i Anderson jedno vrijeme živjeli su u Ronaldovoj kući.

„Živjeti s njim značilo je svakodnevno natjecanje. Može vas izazvati u bilo koje vrijeme. Imao je bazen, teniski teren, stol za ping-pong… Uvijek je bila rasprava tko je bolji i tko je u pravu oko bilo čega.“

Nani kaže da je noć bila jedino vrijeme kada se nisu natjecali. Ronaldo je i tu pokazao izuzetnu disciplinu.

Jedva iz kreveta, a Ronaldo već na nogama 

„Znali smo uvečer sjediti u foteljama i pričati. U jednom trenutku Ronaldo bi samo nestao. Otišao bi spavati. Ja i Anderson ujutro bismo shvatili koliko to znači. Ronaldo bi uvijek ustao dva sata prije nas, odmoran i svjež, a mi bismo se jedva izvukli iz kreveta. Ma, bilo nam je fantastično. Bila su to lijepa vremena, uvijek ih se rado prisjetim“, zaključio je Nani.

Ronaldo je 2009. prešao u Real i podigao svoju karijeru u neslućene visine. Nani je do 2015. ostao u Manchester Unitedu. Igrao je s promjenjivim uspjehom, imao je sjajnih i ne baš tako sjajnih večeri, no osvojio je još dva naslova engleskog prvaka, ukupno četiri.
Prelaskom u Fenerbahce Nanijeva karijera polako se počela gasiti.

gol expired Robertu Carlosu Messi i Cristiano nisu najveći svih vremena, ni Mourinhu nije svejedno: ''Najbolji kojeg sam vidio'' divider

Prešao je u Valenciju pa otišao na posudbu u Lazio i potom se vratio u Sporting. Ni u matičnom klubu nije uspio vratiti staru formu. Početkom prošle godine odlučio se okušati u MLS-u. I nije pogriješio. Na Floridi mu je sjajno. Navijači su ga izabrali u All-Star momčad MLS-a. To dovoljno govori da ga lopta opet sluša, a fizički izgleda sjajno. Pred njim je sigurno još nekoliko sezona.

Overeemova pobjeda za povijest

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider