Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očajničke mjere

Perez "pukao" i izabrao novog trenera: Real priprema veliko iznenađenje za Barcu

Dok se momčad Reala priprema za El Clasico, Florentino Perez traži novog trenera i čini se da ga je našao...

Galerija Momčad Reala (Foto: AFP) El Clasico Barcelone i Real Madrida (Foto: AFP) Antonio Conte (Foto: AFP) +4 Antonio Conte protiv Barcelone (Foto: AFP)

Julen Lopetegui može ostati na klupi Reala samo u slučaju da u nedjelju pobijedi Barcelonu na Camp Nouu. Možda bi ga mogao spasiti i remi uz odličnu igru, ali teško. To je sukus razmišljanja glavnih madridskih medija.

Nakon mučenja s Viktorijom Plzen i kontroverznih odluka u finišu utakmice, kada je Real zbog Lopeteguijeve zbunjenosti ostao s igračem manje na travnjaku, Florentino Perez izgubio je strpljenje s baskijskim stručnjakom.

El Confidencial piše da je predsjednik Reala u loži bio ljutit kao ris te da mu je u afektivnom raspoloženju odmah htio uručiti otkaz. Od tog nauma uspio ga je odvratiti najbliži suradnik i drugi čovjek Reala, Jose Angel Sanchez. Teškom mukom nagovorio ga je da ipak pričeka El Clasico.

Španjolski mediji spekuliraju da je Perez donio odluku o nasljedniku, odnosno da je barem suzio izbor na dva imena. Nakon što je otpala solucija sa Joseom Mourinhom, kojeg bi bilo preteško i preskupo dovesti zbog čvrstog ugovora s Manchester Unitedom, u opticaju su ostala samo dva imena - talijanski stručnjak Antonio Conte, koji već duže vrijeme slovi kao najveći kandidat, te Santiago Solari, bivša zvijezda Reala i trenutačni trener Castille, druge momčadi Reala.

Anotnio Conte najbliži klupi Reala

U isto vrijeme talijanski mediji objavili su da je Conte je zaključio spor s Chelseajem oko isplate odštete zbog otkaza koji je dobio na kraju prošle sezone. Navodno je postignuta nagodba oko konačnog iznosa te sada nema nikakvih prepreka da preuzme neki klub bez plaćanja odštete londonskom klubu.

Dakle, sve govori da je 49-godišnji talijanski trener najbliži klupi Reala. Teško da bi Conte pristao na nagodbu s Chelseajem da nema u talonu neku kombinaciju, a Real je najspominjanija opcija, o tome se priča već tjednima. Naravno, Conte je morao preuzeti određeni rizik, jer moguće je da Real pobijedi na Camp Nouu te da Lopetegui ostane trener Reala.

Antonio Conte (Foto: AFP) Antonio Conte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ali i u tom slučaju ostao bi samo do daljnjeg, a Conte bi i dalje strpljivo čekao krivi potez. Realova klupa magnetski je privlačna, Real se teško odbija, pa čak i kada morate preuzeti određeni rizik da na kraju izvisite. Perez je vjerojatno obećao Conteu da će u slučaju obrata ostati prvi kandidat u nekom budućem razdoblju, tako da je taj rizik sasvim prihvatljiv.

Lopetegui sprema iznenađenje za Barcu

Dok Perez pregovara s potencijalnim nasljednicima, Lopetegui razmišlja kako da podigne formu momčadi. Prilično je jasno da mora nešto promijeniti kako bi iznenadio Barcelonu. Španjolski mediji opet su zavrtjeli priču o tome kako Lopetegui razmišlja o tome da pokuša iznenaditi Ernesta Valverdea s Viniciusom Juniorom. Mlađahni Brazilac isključen je na utakmici Castille i Celte B, ali sudačka komisija prihvatila je žalbu Reala i moći će zaigrati u El Clasicu.

Na prvu ne izgleda previše uvjerljivo da bi Lopetegui mogao u vatru gurnuti tako mladog i neiskusnog igrača, ali očajnička situacija zahtijeva očajničke mjere. Lopetegui planira napasti desni bok Barcelone, koji se općenito smatra najmekšim dijelom katalonske obrane. Lopetegui na lijevoj strani Realova napada želi imati hitrog driblera kojem je forte igra „jedan na jedan“ te koji može otići do kraja ili odigrati povratnu loptu u sredinu.

Vinicius Junior (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako će Gareth Bale držati desnu stranu, nije nemoguće da pokuša s Brazilcem na lijevoj strani. Možda ne od prve minute, ali mogao bi biti džoker u drugom dijelu. Sve ovisi kako će se kretati rezultat. Na taj način mogao bi dobiti ubojiti krilni napadački par, a mogao bi i posve promašiti ako mladog Brazilca pojede trema.

Ostaje pitanje je li Vinicius uopće igrač za Real? To je teško reći jer do sada je premalo igrao. Jasno je da se radi o velikom riziku, ali Lopetegui ima najbolji uvid u kvalitete 18-godišnjeg brazilskog napadača, kojeg je Real doveo iz Flamenga za 45 milijuna eura.

Golgeterska kriza

Kada su se pojavile spekulacije o Viniciusu kao mogućem Lopeteguijevom iznenađenju, očekivalo se da će mu dati šansu protiv Viktorije, ali Brazilac je ostao na klupu i nije ulazio u igru. Dva su objašnjenja: Ili Lopetegui ne razmišlja ozbiljno o Brazilcu te je on tek preko madridskih medija bačena udica Valverdeu ili ga namjerno nije uvodio kako ne bio otkrio planove za El Clasico.

Kako god, dobra je vijest za Lopeteguija da je na posljednjem treningu imao na raspolaganju sve igrače osim Danija Carvajal koji je trenirao odvojeno od grupe. Igrači Reala na treningu su najviše uvježbavali udarac, pucalo se po golu sa svih strana. Nije nikakvo iznenađenje, jer Real ima najvećih problema s realizacijom, za jedan gol treba mu nekoliko izglednih šansi, a u El Clasicu će teško imati pregršt šansi.

Ako žele pobijediti na Camp Nouu, Kraljevi će morati zabijati i polušanse, a kamoli zicere. Tko zna, možda se Realu i Lopeteguiju otvori baš u najvećem derbiju. Ne bi bilo prvi put, znalo se događati i jednima i drugima da igraju loše, a onda prorade u El Clasicu i izađu iz krize.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider