Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogu li opet zajedno?

Duboke podjele razdiru Real: Perez dovodi superzvijezdu, ali postoji veliki problem

Antonio Conte jedan je od glavnih kandidata za novog trenera Reala, ali postoji veliki problem...

Eden Hazard i Antonio Conte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U svlačionici Reala postoje podjele oko podrške trenutačnom treneru Julenu Lopeteguiju, koji je na rubu otkaza, ali i oko mogućeg nasljednika te kupovine novih zvijezda.

Kao i uvijek u sličnim situacijama, u špilu je više imena, ali čini se da je Antonio Conte najozbiljniji kandidat. Kolaju razne informacije o mogućim Lopeteguijevim nasljednicima, ali jedino se talijanski stručnjak spominje u kontekstu izravnog i neizravnog kontakta s čelnicima Reala, odnosno s predsjednikom Florentinom Perezom.

Conte i Hazard u lošim odnosima

Ta je informacija došla iz dvaju različitih izvora, prvi ju je objavio Corriere dello Sport, a potom i El Pais, pa se može pretpostaviti da je točna. Lako je zaključiti da je Corriere dello Sport došao do saznanja o kontaktu preko Conteova neposrednog okruženja, a El Pais iz krugova bliskih Realu. Jedina je razlika u tumačenje je li kontakt bio izravan ili preko posrednika.

Eden Hazard i Antonio Conte (Foto: AFP) Eden Hazard i Antonio Conte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako god, prilično je izvjesno da Perez ozbiljno razmišlja o Conteu, što je i logično, jer Talijan ima ime, a uz to je slobodan i lako dostupan. No postoji i jedan ozbiljan problem koji izaziva dodatne podjele u Kraljevskom klubu. Naime, već duže vrijeme spekulira se da Real pregovara s Chelseajem o mogućem transferu Edena Hazarda, možda već u zimskom prijelaznom roku, a engleski mediji pišu da su Hazard i Conte u jako lošim odnosima.

Novac čini čuda

Conte je donedavno bio trener Chelseaja, a s londonskim klubom i njegovom glavnom zvijezdom rastao se u prilično mučnoj atmosferi. Iz postavljenih premisa lako zaključiti u čemu je problem. Pitanje je mogu li Hazard i Conte zakopati ratne sjekire i ponovo zajedno raditi? Više se to odnosi na Hazarda nego na Contea.

Ako Hazard postavi uvjet da ne želi Contea, Perez će biti u velikom problemu. Morat će se odlučiti - ili Hazard ili Conte. U Realu navodno postoje različita mišljenja tko je neophodniji. No Perez je vješt diplomat pa možda uspije pomiriti zaraćene strane.

Hazard je u nekoliko navrata izjavio da mu je dječački san obući dres Reala, a i novac nerijetko čini čuda, tako da je moguće da će obojica prijeći preko starih nesuglasica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider