Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U lovu na zvijezdu

Ljutitog Pereza živcira Ronaldo i već ima novog trenera: Real iskrcava 200 mil. eura

Trener Real Madrida Julen Lopetegui na rubu je otkaza…

Eden Hazard i Antonio Conte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Julen Lopetegui njiše se na rubu provalije, još jedan „kiks“ i mogao bi nestati u bezdanu. Florentino Perez jako je lošeg raspoloženja posljednjih dana. Real je upisao tri poraza i jedan remi u posljednje četiri utakmice. Da razočaranje Madriđana bude veće, Real u te četiri utakmice nije postigao nijedan gol. Teško se sjetiti kada se to zadnji put dogodilo Kraljevima.

Predsjednik Reala pozvao je Lopeteguija na sastanak u četiri oka nakon poraza u Moskvi, pišu španjolski mediji. Tražio je da mu objasni neke stvari, prije svega zašto je uslijedio tako drastičan pad forme nakon dosta dobrog ulaska u sezonu i čemu tolike rotacije na startu sezone. Posebno ga živcira kada se spominje ime Cristiana Ronalda.

„Ne možeš sunce sakriti prstom“, odgovorio je Keylor Navas po izlasku s Lužnjikija na pitanje novinara zašto Real nije u stanju zabiti i koliko nedostaje Ronaldo.

Lopetegui na rubu otkaza

Perez je navodno posebno razjarila ta konstatacija. Navas mu ionako odavno ide na živce, a sada još i više. Nikako mu nije jasno zašto Thibauta Courtoisa ne brani stalno. Lopetegui se brani da poštuje hijerarhiju i Navasove zasluge, ali da Perezu to previše znači, ne bi ni dovodio Courtoisa, koji nije doveden zato što je Navas nedovoljno dobar vratar, mnogi će reći da je zapravo bolji od Belgijca, već zato što Perez očito ne može vidjeti Kostarikanca na vratima iz samo njemu znanih razloga. Očito marketinški nije isplativ.

Julen Lopetegui, Luka Modrić i Mariano (Foto: AFP) Julen Lopetegui, Luka Modrić i Mariano (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako je Perez bio ljutit kao ris već nakon Moskve, lako je zamisliti u kakvom je raspoloženju bio nakon poraza od Alavesa u posljednjem kolu Primere. Čim madridski mediji počnu baratati s imenima potencijalnih zamjena, jasno je da Lopetegui opasno visi. As piše da Perez ozbiljno razmatra mogućnost angažmana Antonija Contea.
Lopetegui će vjerojatno preživjeti do „el clasica“ koji je na rasporedu 28. listopada, a ako izgubi u najvećem derbiju, smiješi mu se sudbina Rafaela Beniteza.

U Realu kao i uvijek osluškuju atmosferu među navijačima, a sudeći prema rezultatima anketa u vodećim madridskim medijima, oni ne misle da je trener najveći krivac, iako mnogi misle da Basku treba uručiti otpusno pismo.

Real treba svježu krv

Opće je mišljenje španjolske javnosti da madridski klub nije učinio dovoljno u ljetnom prijelaznom roku da osvježi umornu i mentalno iscijeđenu momčad, pogotovo u svjetlu Ronaldova odlaska.
Perez je bio mišljenja da Real i bez Ronalda ima iznimno snažnu momčad i da ne treba ići grlom u jagode, kada već nije mogao dovesti Neymara, kojeg toliko opsesivno želi i kojeg je smatrao jednim prikladnim pojačanjem za Real, jer spaja kvalitetu i superzvjezdani status, odnosno dodanu marketinšku vrijednost. Eventualno je to i Kylian Mbappe, a tek potom Eden Hazard.

Neymara ili Mbappea ovog ljeta nije mogao dobiti, PSG nije htio ni čuti za to, a Chelsea je za Hazarda tražio najmanje 200 milijuna eura, što ni u ludilu nije htio isplatiti.

Nekoliko mjeseci kasnije situacija se značajno promijenila. Real je zaronio u krizu, sada je svima vidljivo da mu nedostaje svježe krvi, pa je Perez primoran krenuti u lov u zimskom prijelaznom roku. Hazard je i dalje jedina realna meta. Chelsea i dalje traži 200 milijuna, ali Belgijac opet igra u strašnoj formi i ta se cifra sada ne čini odveć pretjeranom, iako bi je Real, naravno, želio ublažiti.

Hazard jednom nogom na Bernabeuu

„Ne želim lagati, Real je moj san“, nedavno je izjavio Hazard i dolio ulje na vatru.

Lako je zaključiti da je igra započela. Ta se izjava tumači u kontekstu smekšavanja čelnika Chelseaja. Hazard ima ugovor do lipnja 2020., tako da Londonci nemaju previše manevarskog prostora. Ako žele bjesomučno zaraditi, ova zima ili najkasnije sljedeće ljeto krajnji su rok za maksimalnu zaradu.

Real će pokušati srušiti cijenu, ali jasno je da će okolnosti diktirati tempo. Na Santiago Bernabeuu uvijek je ista shema. Ako Real nastavi s lošim rezultatima, rast će pritisak navijača. U tom slučaju Perez će biti primoran reagirati kako bi amortizirao bijes navijača i neće pitati za cijenu. Sve govori da je Hazard već jednom nogom na Bernabeuu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider