Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez već traži

Ovo su glavni razlozi Realove krize: Trener u opasnosti, Modrić otkrio kakva je situacija

Nakon solidnog ulaska u sezonu Real je upao u krizu igre i rezultata…

Julen Lopetegui, Luka Modrić i Mariano (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pet sati i 19 minuta. Toliko je prošlo od posljednjeg gola Reala. Postigao ga je Marco Asensio u 41. minuti protiv Espanyola u 5. kolu španjolskog prvenstva.

Otad je Real nanizao dva poraza (Sevilla, CSKA) i remi (Atletico) bez postignutoga gola. Real čitavo desetljeće nije imao ovako loš golgeterski učinak u ovom dijelu sezone. Prosjek je 1,7 golova po utakmici, što je za standarde Kraljeva prilično loše.

Dovoljno da madridski mediji započnu zazivati Cristiana Ronalda, ali i da počnu spekulacije o mogućoj smjeni Julena Lopeteguija. Florentino Perez lak je na obaraču. Već su čuju glasovi kako bi Lopetegui mogao proći slično kao Rafael Benitez ako se Real pod hitno ne poboljša.

Lopetegui bi mogao proći kao Benitez

Perez uvijek ima u rukavu nekoliko kombinacija i sigurno razmišlja o potencijalnom nasljedniku. Kraljevi su u sezonu krenuli vrlo dobro, ali iznenada su posustali. Zasad se to najviše pripisuje spletu nesretnih okolnosti, najviše nizu ozljeda, ali i padu forme nekih važnih igrača.

Real je u Moskvu stigao bitno oslabljen, najviše su nedostajali Isco i Gareth Bale. Loše igre i rezultati Reala poklapaju se s Iscovim izbivanjem s terena i padom forme Marca Asensija. Španjolski mediji Isca vide kao najkreativnijeg nogometaša Reala koji momčadi daju šmek i nepredvidivost, a kada Asensio nema svoj dan i kada u momčadi nema najveće zvijezde i najubojitijeg igrača, Balea, Real izgleda prilično bezopasno po gol suparnika.

Međutim, očito je da je postoje i neki drugi problemi. Luka Modrić bio je prilično izravan nakon utakmice u Moskvi:

Modrić: Atmosfera u svlačionici nije baš dobra

„Ljuti smo, nismo očekivali da ćemo ovdje izgubiti bodove. Atmosfera u svlačionici nije baš dobra“, priznao je hrvatski kapetan i najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e, koji također očito još uvijek nije dostigao maksimalnu radnu temperaturu i trebat će mu još neko vrijeme da se vrati u top-formu.

„U zadnje tri utakmice, posebno u Sevilli, nismo bili na našoj razini. U drugom poluvremenu protiv Atletica igrali smo bolje. Kada tako dugo ne postignute gol, to zabrinjava, ali moramo pronaći izlaz iz ove situacije, moramo ostati pozitivni i nastaviti raditi“, kazao je Modrić i objasnio zašto je ušao tek u drugom poluvremenu.

„Trener mi je rekao da me želi odmoriti, ali na kraju nije ispalo kako smo očekivali. U nogometu je teško sve predvidjeti. Pokušao sam pomoći, imali smo šansi, ali nismo mogli zabiti.“

Modrić ipak smatra da Real nema problem u špicu napada.
„Lopta ponekad jednostavno neće u gol, no hitno se moramo popraviti“, zaključio je Modrić.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider