Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbunjen i ošamućen

Neshvatljiv potez koji je razjario Madriđane: Real ide na Barcu u totalnoj konfuziji

Julen Lopetegui, prema svemu sudeći, ostaje na klupi Real Madrida do velikog derbija s Barcelonom...

Julen Lopetegui i Marcelo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Julen Lopetegui spasio je prvu meč-loptu, ali i dalje je u teškoj situaciji, u ništa lakšoj nego prije utakmice s Viktorijom Plzen u Ligi prvaka. Kritike madridskih medija ne jenjavaju, čak bi se moglo reći da su dodatno pojačane jer baskijski trener nikoga nije uvjerio da je u stanju izvući momčad iz gliba u koji je zapala.

Real jest pobijedio Viktoriju, doduše teško (2:1), prekinuo je crnu seriju, ali igrom nikoga nije oduševio, a Lopetegui je nekim svojim odlukama dodatno podjario vatru kritika. Očigledno je da je pod velikim stresom i da ga teško podnosi. Pred kraj utakmice izgledao je totalno paralizirano, a nakon nje govorom tijela odavao je kao da se predao.

Lopetegui je razjario novinare i navijače kontroverznom odlukom pred kraj utakmice kada uopće nije gledao ili ga nije bilo briga što se događa na travnjaku. Mariano je čekao da zamijeni Karimu Benzemu, ali u međuvremenu se ozlijedio Marcelo.

Bilo je vremena za promjenu odluke, Mariano je mogao zamijeniti Brazilca, no Lopetegui nije pričekao da vidi što je s Marcelom, nego je ostao kod najavljene izmjene, posljednje na utakmici. Marcelo nije mogao nastaviti, pa je Real u posljednjih nekoliko minuta, u nimalo ugodnoj situaciji, igrao s igračem manje.

Iako Real ta odluka na kraju nije skupo stajala, ipak je izazvala puno kritika u madridskim medijima. Lopetegui je već danima na udaru, a ovaj potez mnogima je još jedan u nizu dokaza da je pogubljen i ne zna što radi. Navodno su mu to jako zamjerili i šefovi Reala, a kako je izgledao u finišu utakmice dok je u strahu čekao kraj utakmice, čini se da je i sam bio svjestan što je napravio i kakvi će biti komentari.

Posljednjim sučevim zviždukom malo je odahnuo, ali tek nakratko.
Sudeći prema blagonaklonom odgovoru Emilija Butraguena, legende Reala i trenutačnog šefa odjela za odnose s javnošću, netom nakon utakmice, a na pitanje hoće li Lopetegui dočekati utakmicu s Barcelonom, koja je na rasporedu u nedjelju na Camp Nouu, pretpostavka je da će Bask gotovo sigurno ostati u sedlu do El Clasica.

Svi su složni da će mu veliki derbi biti posljednja šansa za iskupljenje. Real ide na Barcu u lošem raspoloženju, Madriđani izgledaju jako konfuzno i pitanje je što mogu napraviti na Camp Nouu?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider