Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobitnici i gubitnici

Barcelona spremna za El Clasico: Valverde već zna prvih 11?

Ove nedjelje Barcelona na svom stadionu dočekuje Real.

Barcelona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je u prošlom kolu s vrha pobjedom skinula Sevillu te preuzela vodeće mjesto u španjolskoj La Ligi. Bila je to pobjeda (4:2) koja je napokon izmamila osmijeh na lice navijača, jer igra posljednjih tjedana nije bila na očekivanoj razini.

Uostalom, kao ni ona najvećih rivala iz Madrida, a zbog svega toga ljestvica nakon skoro četvrtine prvenstva izgleda kako izgleda. No slavlje je ipak pokvarila ozljeda Lea Messija, koji je slomio podlakticu, zbog čega će izbivati do sredine studenog.

Sve je zanimalo što može Barca bez najboljeg igrača pa je utakmica protiv Intera u Ligi prvaka bila pod posebnim povećalom. Apsolutno svi igrači imali su što dokazati. Od obrane na čelu s Piqueom koji baš ne briljira, naročito otkad nema ozlijeđenog Umtitija, do igrača u navali koji zajedno moraju nadomjestiti Messija.

Mediji, navijači, ali i stručnjaci bili su posebno oduševljeni Arthurom. Mladom Brazilcu tek su 22 godine pa iako se zna često žuriti s nekim velikim ocjenama, čini se kako je Barca dobila veznjaka koji ima njezin ''DNK'', a da nije prošao njihovu školu.

Potpuna suprotnost od imenjaka Artura Vidala, s kojim je Ernesto Valverde očito htio dobiti na čvrstini u igri, ali on nije ''taj'', niti na terenu niti izvan njega.

Rafinha (Foto: AFP) Rafinha (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ni Dembele ni Malcom nego... Rafinha

Uz Arthura, najveći je dobitnik pobjede protiv Intera još jedan Brazilac, Rafinha. Pomalo zaboravljeni ''specijalac'' bio je silno motiviran protiv Intera kojiga nije htio otkupiti i Valverde je znao kako iskoristiti želju 25-godišnjaka da se dokaže u toj utakmici i jednim i drugim navijačima.

Rafinha je na kraju bio taj koji je zamijenio Messija na desnom krilu, ali samo ako ćemo gledati grafiku početnih 11 prije utakmice. On je bio prva linija obrane u presingu i puno pomagao Rakitiću i Sergiju Robertu na desnoj strani. To što je zabio samo je plus za ono što je Valverde vidio u toj utakmici.

Iako je klub demantirao da je Ousmane Dembele zakasnio na jedan sastanak igrača s trenerom, jer ipak se on očekivao na Messijevoj poziciji, čini se da Valverde ne vjeruje dovoljno mladom Francuzu zbog njegove još uvijek neodgovorne igre u oba smjera. Francuski izbornik Didier Deschamps ima slična razmišljanja i to nije samo Valverdeov hir.

Dva dana uoči El Clasica tako se sve više spominje kako će u nedjelju u 16:15 na Camp Nou istrčati onaj sastav koji je pobijedio Inter. Upitno je samo bilo to mjesto na desnom krilu i Rafinha ga je osigurao dobrom igrom u utorak. Dembele i Malcom morat će čekati neku novu priliku…

Tko će slaviti u El Clasicu na Camp Nouu (nedjelja, 16:15)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider