Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljantna Borussia

Barca s dvije "lopte s očima" sredila Inter: Prvo Suarez pa Rakitić

Utakmicama diljem Starog kontinenta kompletirano je treće kolo Lige prvaka...

Rakitić, Alba i Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je i u trećem kolu skupine B nastavila svoj ovosezonski stopostotni niz u Ligi prvaka. Na Camp Nouu su sa 2:0 svladali Inter, nanijevši Nerazzurrima prvi poraz.

Barca je nastupila bez svog najboljeg igrača koji je u zadnjem ligaškom susretu slomio ruku i pauzirat će najmanje tri tjedna. No i bez argentinskog majstora Barca je bila bolja i posve zasluženo je upisala pobjedu golovima Rafinhe (32) i Jordija Albe (84).

Inter je prije osam godina eliminirao Barcelonu u polufinalu Lige prvaka osvojivši potom preko Bayerna svoj treći i za sada posljednji europski naslov. Međutim, Barca je dobila sve četiri međusobne utakmice na Camp Nou uz razliku pogodaka 8:0.

Inter je bolje krenuo u susret i gosti su prvi zaprijetili u 16. minuti preko Icardija koji nije najbolje reagirao na odličnu Perišićevu loptu. Dvije minute kasnije vidjeli smo opasnost i na drugoj strani, Clement Lenglet je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, no Handanovič je obranio.

Sjajna Rakitićeva lopta za Albu

U 32. minuti Barca je stigla do prednosti golom Rafinhe na asistenciju Luisa Suareza. Zanimljivo, pogodak je postigao igrač koji je u sastavu zamijenio Messija. Barca je u 71. minuti bila korak do drugog gola, no Coutinhov udarac je završio u okviru gola. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je David Alba u 84. minuti na asistenciju našeg Ivana Rakitića.

VIDEO ----> Barcelona - Inter 2:0

Bila je to utakmica u kojoj su nastupila tri hrvatska nogometaša - Ivan Rakitić je odigrao svih 90 minuta za Barcu, baš kao i Marcelo Brozović za Inter. Ivan Perišić je igrao do 77. minute, dok Šime Vrsaljko nije ulazio u igru.

Barcelona je ovom utakmicom produžila niz bez domaćeg poraza u zadnjih 28 utakmica u LP ostvarivši pritom 26 pobjeda i dva remija.

Fenomenalna Borussia potopila Atletico

U sudaru do sada dviju neporaženih momčadi iz skupine A Borussia Dortmund je deklasirala Atletico Madrid sa 4:0.

Borussija je povela u 38. minuti golom Axela Witsela koji je opalio s ruba kaznenog prostora, a lopta na putu do gola pogodila Saula Nigueza i promijenila smjer. Lider njemačkog prvenstva je korak bliže pobjedi stigao u 73. minuti kada je Raphael Guerreiro zabio za 2:0, a sve dvojbe razriješio je Jadon Sancho u 85. minuti nakon sjajne kontre. Do kraja utakmice Guerreiro je zabio još jedan pogodak za jedan od najtežih Atleticovih poraza posljednjih godina.

Nikola Kalinić nije nastupio za goste.

VIDEO ----> Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4:0

U skupini D Porto je u Moskvi pobijedio Lokomotiv sa 3:1 odvojivši se na vrhu ljestvice.

Domaćin je već u 10. minuti imao jedanaesterac, no Iker Casillas je sjajno obranio udarac Manuela Fernandesa. U 26. minuti kazneni udarac su dobili i gosti, a Moussa Marega je bio siguran. Na 2:0 je povisio Hector Herrera u 35. minuti, a tračak nade ruskom sastavu vratio je Anton Mirančuk tri minute kasnije. Međutim, Porto je u 48. minuti nakon brze kontre zabio za 3:1, a pogodak je postigao Jesus Corona. Vedran Ćorluka nije nastupio za ruski sastav.

U drugom susretu Galatasaray i Schalke su odigrali bez golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider