Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
El Clasico presudan

Dva kandidata za novog trenera Reala: Lopetegui sprema veliko iznenađenje za Barcu

Dok mu Perez steže omču i traži nasljednike, Lopetegui danonoćno razmišlja kako da se izvuče iz krize i smišlja taktiku za okršaj s Barcelonom.

Galerija Momčad Reala uoči pripremne utakmice s Man Utd-om (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) Antonio Conte (Foto: AFP) +3 Julen Lopetegui, Luka Modrić i Mariano (Foto: AFP)

Julenu Lopeteguiju opasno se trese „kraljevski stolac“. U Španjolskoj ne prestaju medijske spekulaciju o njegovoj smjeni i mogućim nasljednicima. Svi se slažu u jednom – sljedeće tri utakmice odredit će sudbinu baskijskog stručnjaka na klupi Real Madrida.

Prvo Levante, pa Viktoria Plzen u Ligi prvaka i naposljetku Barcelona na Camp Nouu. Dakako da je El Clasico najvažniji, ali Lopetegui možda i neće dočekati najveći derbi ako „kiksa“ protiv Levantea i posebice Viktorije. Obje utakmice igraju se na Santiago Bernabeuu.

Perez kontaktirao s Conteom

Talijanski Corriere Dello Sport piše da je Florentino Perez u ponedjeljak kontaktirao s Antonijem Conteom, koji mu je odgovorio pozitivno na upit je li spreman preuzeti Real ako Lopetegui uskoro dobije otkaz. Conte je bio u kombinacijama za trenera Reala nakon što je Zinedine Zidane objavio da napušta klupu madridskog kluba.

U tom trenutku Conte je vodio Chelsea. Nije došlo do ozbiljnijih pregovora jer talijanski trener, kako pišu španjolski mediji, nije htio izgubiti pravo na odštetu. Prema ugovoru, morao je sačekati da Chelsea nađe zamjenu i ponudi mu raskid suradnje. Conte je u međuvremenu pokupio odštetu, a sada bi mogao i vrhnje.

Antonio Conte (Foto: AFP) Antonio Conte (Foto: AFP) (Foto: Afp)

No Talijan nije jedini u Perezovim mislima za novog trenera Reala. Kako pišu pojedini španjolski mediji, predsjednik Reala ozbiljno razmišlja i o Michaelu Laudrupu, proslavljenom danskom nogometašu i bivšoj zvijezdi Reala. Danski stručnjak sviđa se Perezu zbog više razloga, a ključan je taj što ima „Realov DNK“, kako to Perez voli istaknuti.

Laudrup kao novi Zidane

Dančeva vizija nogometa, a takav je bio i kao nogometaš, poklapa se s Realovom filozofijom, dakle lepršavim, šarmantnim, ofenzivnim nogometom, pravim spektaklom za gledatelje. Nije nevažna ni Laudrupova osobnost, markantnost, zvjezdana karijera, status velikog igrača, za mnoge jednog od najvećih u povijesti Reala i europskog nogometa. Perez očito misli da bi Laudrup mogao biti novi Zidane, odnosno da bi s njim mogao pogoditi kao što je pogodio sa Zidaneom kada je smijenio Rafaela Beniteza.

Dok mu Perez steže omču i traži nasljednike, Lopetegui danonoćno razmišlja o tome kako da se izvuče iz krize i smišlja taktiku za okršaj s Barcelonom. Igra i najviše ishod u El Clasicu bit će presudni za njegov ostanak na klupi Reala. Vjerojatne domaće pobjede protiv Levantea i Viktorije neće nikoga previše oduševiti, to se ionako očekuje, tu Lopetegui malo toga može dobiti, može samo puno izgubiti ako Real kojim slučajem „kiksa“.

Lopetegui priprema iznenađenje za Barcelonu

Lopetegui je navodno sa svojim stručnim timom zaključio da je Real previše predvidljiv i da mora nečim iznenaditi Barcelonu. Nije im bilo teško doći dokučiti da je Barca najranjivija na desnom boku, pa je logičan zaključak da po toj strani pokušaju ostvariti ključnu prednost.

Vinicius Junior (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lopetegui navodno ozbiljno razmišlja da na tu stranu postavi mladog Brazilca Viniciusa Juniora i na taj način iznenadi Ernesta Valverdea, koji vjerojatno ne očekuje da će Lopetegui imati hrabrosti povući taj potez. Iako se na prvi pogled čini dosta rizičnom idejom jer je Brazilac još prilično neiskusan i pitanje je kako će se snaći, ipak ima dosta rezona.

Lopetegui mora riskirati, mora nešto mijenjati, jer očito je da Real treba dodatni impuls, a talentirani Brazilac važi za sjajnog driblera, iznimno hitrog igrača koji može proći „jedan na jedan“ i otići do kraja, ili možda centrirati ili odigrati povratnu. Vidjet ćemo hoće li Lopetegui koristiti Brazilca prije utakmice s Barcelonom. To bi mogao biti znak da ima s njim ozbiljne namjere u El Clasicu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider