Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayern se inati

Panika u Barceloni: "Slučajna afera" ugrozila veliki transfer, PSG ima ubitačnu ideju

Barcelona žarko želi dovesti Lewandowskog, no izgleda da se u utrku za poljskim napadačem uključio i PSG…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susret Xavija Hernandeza i Roberta Lewandowskog u jednom ekskluzivnom klubu na Ibizi vodeći katalonski mediji brže-bolje proglasili su slučajnim. Pojedini njemački mediji prilično su sumnjičavi. Naglašavaju da je tu malo previše slučajnosti. Sve se može svesti pod egidu "slučajne afere".

gol expired Hajdukov veliki talent potpisao za Dinamo: "Mislim da će opet biti prvak Hrvatske" divider

Ako je i slučajno, koincidencija je poveća. Kolika je šansa da se trener jedne momčadi i njegova najveća transferna želja slučajno nađu u istom klubu, pa makar i u popularnom ljetovalištu kao što je Ibiza?

Lewandowski, doduše, ljetuje na Mallorci, ali, eto, baš je u istom trenutku kao i Xavi odlučio skoknuti do 130 kilometara udaljene Ibize, i posjetiti isti klub u isto vrijeme.

"Slučajna afera" na Ibizi 

Naravno da je sve moguće, ali još se izglednijim čini da Barcini medijski trabanti inzistiraju na slučajnosti jer je Lewandowski još uvijek pod ugovorom s Bayernom, a tek će na zimu moći slobodno pregovarati s potencijalnim proscima.

U prijevodu to znači da bi Bayern mogao Barcelonu prijaviti FIFA-i, a to Kataloncima u ovom trenutku nikako ne bi odgovaralo. Bavarci zasad tvrdoglavo odbijaju Barcine ponude i ako se zainate, mogli bi dodatno zagorčati život Kataloncima.

Bouna Sarr Trebao je napustiti Bayern, ali je zbog dolaska Manea dobio novi posao divider

Logično je zaključiti bi dodatni problemi mogli Lewandowskog usmjeriti prema nekoj drugoj destinaciji. Barcelona ionako već ima podosta problema, od financijskih do igračkih.

Stoga ne čudi što se Mundo Deportivo svim silama upinje dokazati kako je to bio samo slučajan susret i kurtoazan razgovor od nekoliko minuta, no isto tako ne propušta dometnuti da sve ukazuje da je poljski napadač „lud za Barcelonom“ te da ga ništa neće omesti da prijeđe na Camp Nou.

Lewa sve nervozniji

Naime, prije dva-tri tjedna pojavile su se prve spekulacije kako je Poljak sve nervozniji jer je očekivao da će se operacija transfera odigrati puno lakše i brže. Pojavile su se i glasine da je postavio rok Barceloni da zaključi posao s Bayernom jer će u suprotnom potražiti novo rješenje.

Lewandowski je ispunio svoj dio dogovora i javno zatražio odlazak iz Bayerna. Naravno da nije spomenuo u koji klub namjerava prijeći jer bi se doveo u neugodnu situaciju moguće optužbe da je pregovarao iza leđa Bavarca, ali sve je upućivalo da je u pitanju Barcelona.

Budući da se priča neočekivano zakomplicirala zbog Barcinih financijskih teškoća, ali i Bayernove tvrdoće, odnosno nevoljkosti da olako pusti ubojitog poljskog napadača, bilo je za očekivati da će se u sapunsku operetu uključiti i drugi jaki igrači.

Francuski mediji objavili su da je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi prepoznao svoju šansu. Navodno je Al-Khelaifijeva fiks ideja spojiti Lewandowskog s Kylianom Mbappeom i Lionelom Messijem te tako napraviti najubojitiji napadački trio.

PSG se uključio u utrku

Da u tom dimu ima vatre, govori i to što se u isto vrijeme pojavila priča kako se PSG namjerava riješiti Neymara. Za svu četvoricu nema mjesta na Parku prinčeva, Parižani bi izašli iz svih okvira financijskog fair-playa, a Brazilac je u ovom trenutku najtanja karika.

Matej Mitrović se vratio u Rijeku Bivši Vatreni novo pojačanje Rijeke: ''Pogodite tko se vratio'' divider

Početkom tjedna procurile su informacije da je Bayern odbio Barcinu ponudu od 40 milijuna eura i da traži znatno više. A tko bi mogao ponuditi više, i Bayernu i Lewandowskom, ako ne PSG?

Informacije da se PSG ozbiljno uključio u utrku za Poljakom izazvale su paniku u Barceloni. Možda je u tom grmu leži objašnjenje "slučajnog" sastanka Xavija i Lewandowskog? Promptno su reagirali i katalonski mediji, kao da su savršeno koordinirani s klupskom politkom Barce. I to sugerira da je Barca u strahu da joj ne propadne glavni ovoljetni posao. Xavi je cijelu koncepciju gradio na dolasku Lewe, a to je sada pod upitnikom.  

Sport je odmah stupio u akciju kako bi opovrgao mogućnost da Lewandowski prijeđe u PSG. Ni to nije tako iznenađujuće jer vodeći sportski katalonski mediji često više sliče na Barcine klupske biltene nego na neovisne medije.

Barcini medijski trabanti

Nije li u jeku afere oko korupcijskih optužbi na račun bivšeg predsjednika Josepa Marije Bartomeua njegov nasljednik Joan Laporta potvrdio dugogodišnje glasine da su na Barcinoj platnoj listi bili i neki poznati španjolski novinari. Laporta je sugerirao da je to krajnje nemoralno i sramotno, ali i da nije nezakonito budući da je plaćen porez i sve proknjiženo.

Promjenom uprave izašla je gomila prljavog rublja, pa je isplivao krajnje suspektan odnos s pojedinim novinarima i medijima. Nije to bilo tako teško uočiti, treba se samo prisjetiti kako se izvještavalo o pojedinim problemima, pogotovo financijskim dubiozama Barce. Malo je reći sramotno prikrivanje.  

Kako god, Sport je kontaktirao poljskog novinara Tomasza Wlodarczyka, koji je navodno vrlo blizak s Lewandowskim, odnosno njegovim najbližim okruženjem.

„Lewa razmišlja samo i isključivo o Barceloni“, citira Sport poljskog novinara te tvrdi da Poljakov menadžer Pini Zahavi nema namjeru ni saslušati druge zainteresirane klubove, pa ni njemu bliske čelnike PSG-a.

Posjed na Mallorci

Ističe se da je Lewandowski zaljubljen u Španjolsku, odnosno Kataloniju. Prije dvije godine kupio je imanje na Mallorci i od tada tamo redovito ljetuje. Prema tumačenju Sporta, Lewandowski ne želi u PSG jer smatra da će mu tamo biti slično kao u Bayernu, s kojim je po inerciji osvajao domaće prvenstvo, a on želi igrati u jačoj ligi. La Liga mu je veći izazov, a Barcelona je klub koji mu se navodno najviše sviđa.

Vodeći sportski katalonski mediji napadno žele ostaviti dojam kako Lewandowski želi prijeći isključivo u Barcelonu i da je to praktički gotova stvar. Bili živi pa vidjeli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider