Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep uplašio Poljaka

Lewa silno razočaran Barcom, komedija na Camp Nouu: Uveli su nevjerojatne mjere, Madrid se grohotom smije

Robert Lewandowski nadao se da će Barcelona puno brže zaključiti njegov transfer iz Bayerna i postaje vrlo skeptičan…

Robert Lewandowski protiv Barcelone (Foto: Afp)

Nedavne izjave Pepa Guardiole jako su zabrinule Roberta Lewandowskog. Bivši trener Barcelone i trenutačni menadžer Manchester Cityja doveo je u pitanje transfer poljskog napadača na Camp Nou.

„Hoće li se Lewandowski uklopiti? On bi se savršeno uklopio u svaku momčad. Međutim, ne znam može li ga Barca dovesti s obzirom na to u kakvoj su financijskoj situaciji i hoće li ga Bayern uopće pustiti“, izjavio je Guardiola.

Pep uznemirio Lewu

Puno veći problem je teška ekonomska situacija katalonskog diva, dok će Lewandowski već nekako raskrstiti s Bayernom. Barca je u velikim dugovima i veliko je pitanje mogu li Katalonci financijski zaokružiti priču?

Naravno da je sve došlo do ušiju Lewandowskog, koji prema pisanju španjolskih i njemačkih medija već naveliko sumnja da gubi vrijeme s Kataloncima. Poljak je navodno potražio objašnjenje kod trenera Barce Xavija Hernandeza.

gol expired Ten Hag želi petoricu nogometaša u Unitedu: Na popisu četiri veznjaka i napadač divider

Očito je da je Lewandowski sve nervozniji. Već odavno se javno izjasnio da želi napustiti Bayern i lako se može zaključiti da je mislio kako će sve ići puno lakše.

Xavi je navodno uspio umiriti poljskog napadača, barem zasad jer pitanje je vjeruje li još katalonskim obećanjima. Kad se jednom opečete, pušete i na hladno.

Lewandowski ozbiljno sumnja

Xavi je nezadovoljan s pasivnošću tehničkog tajnika Jordija Cruyffa, čija točna uloga u klubu nije baš poznata, osim što je javno davao podršku Joanu Laporti i pljeskao svim njegovim odlukama.

Xavi je razgovarao s Lewandowskim nekoliko puta. Čak je dvaput putovao u München kako bi ga uvjerio da će Barca pronaći financijsku formulu da plati odštetu i da mu plaću koju traži.

No Guardioline izjave dovele su ga u situaciju da ozbiljno sumnja. Poljak je ispunio svoj dio dogovora, javno se opredijelio i najavio odlazak iz Bayerna, a Barca još nije ispunila svoj dio pogodbe.

Koliku bi trebao imati plaću već je sve dogovorio preko svojeg zastupnika Pinija Zahavija. No Bayern ga neće tek tako pustiti. Poljak ima ugovor do lipnja 2023., pa Bavarci traže odštetu. Spekulira se da je riječ o 60 milijuna eura, a da Barca nudi 30 milijuna. To je sve načelno i neslužbeno jer pravi pregovori oko odštete još nisu ni počeli.

Laporta oklijeva

Očekivalo se da će Laporta povući ključan potez, no predsjednik Barca i dalje oklijeva, a to već jako brine Lewandowskog.

Xavijeva želja nije sporna, on želi oko Lewandowskog graditi novi šampionski projekt. Međutim, on nema utjecaj na financije i vjerojatno nema sto posto točne informacije što se događa u predsjedničkim uredima.

gol expired Brozović dan poslije utakmice s Francuzima objavio urnebesan video: "Phelps!" divider

Dugo se mislilo da Laporta u tišini odrađuje posao, da ne želi javno pričati dok sve ne posloži do najsitnijeg detalja, no otezanje je već tako da su sumnje sasvim opravdane.

Očito da postoje problemi koje možda ne može riješiti niti Laporta, koji se nada da će mu Lewandowski biti što je nekoć bio Ronaldinho, kada ga je u kritičnim trenucima svojeg prvog predsjedničkog mandata u posljednjih trenutak iščupao iz zagrljaja Alexa Fergusona i Manchester Uniteda.

Ronaldinho je stigao u jeku goleme Barcine krize i u kratkom razdoblju vratio je na staze slave. Bez Brazilca Laporta ne bi još dugo preživio u predsjedničkoj fotelji jer su ga navijači već uzeli na zub i tražili ostavku.

Lewa kao Ronaldinho

Na kraju je ispisana jedan od najljepših nogometnih bajki. Ronaldinho je vratio Barcu na vrh La Lige i Europe, otvorio je put ka zvijezdama Messiju, Xaviji i Iniesti, a Laporta je naposljetku postao najuspješniji predsjednik Barce.

Po mnogo čemu sada je slična situacija kao te 2003., ali postoji i velika razlika. Barca je i tada bila u financijskom glibu, no Laporta je preko svojih političkih veza uspio isposlovati nove bankarske kredite.

gol expired Modrić skinuo dres, a mnogi su primijetili mrlje na njegovim leđima: Znate li o čemu je riječ? divider

Međutim, sada je posve drugo vrijeme, u jeku smo možda i najveće ekonomske i društvene krize u tko zna koliko desetljeća, a kojoj se, što je najgore, ne vidi kraj.

Drugim riječima rečeno, banke više ne daju kredite tako olako, pa čak i ako ih traži jedna Barcelona, čiji je utjecaj na katalonsku politiku oduvijek ogroman. Politički pritisci više nisu tako učinkoviti jer voda je svima došla do grla. Hoće li i kako Laporta izvući Barcu iz kompleksnih problema, potpuno je neizvjesno.

Komedija na Camp Nouu, Madrid se grohotom smije

Kakva je situacija u blagajni najbolji govori podatak da se Barca odlučila na krajnje bizaran potez - iznajmljivanje čuvenog travnjaka Camp Noua za svadbe i svečane domjenke, a možete odigrati i partiju malog nogometa za 300 eura po satu, uz praćenje s tribina rodbina i prijatelja za 30 eura po glavi.

U prvih mah sve zvuči kao prvosvibanjska šala, no razuvjerite se kada vidite ponude na službenim stranicama kluba. Samo još nedostaje da ponude okretanje janjaca i odojaka iza gola.

Jeste li zadovoljni bodom protiv Francuske?

Ukupno glasova:

Ove drastične mjere najbolje sugeriraju u kakvoj je Barca situaciji. U Madridu se grohotom smiju, po društvenim mrežama ne prestaje zezancija suparničkih klubova na račun Barce. Mnogi je sprdaju u cijeloj Europi i spuštaju da postaje seljačka radna zadruga.

Naravno da Lewandowski to sve vidi i logično da postaje jako skeptičan. Xavi mu je navodno obećao da će odustati od svih ostalih pojačanja samo kako bi njega dobio.

Lewandowski postavio rok Barci

Lewandowski je odgovorio postavljanjem roka. Priča se da je odredio 8. srpnja kao posljednji dan da se transfer zgotovi.

To je datum kada Bayernu počinje predsezona, a Lewandoski nema namjeru ponovno obući dres momčadi iz Münchena.

Uz sve to, u zadnji čas morat će tražiti kuću, školu za djecu... Jasno je da se ne želi dovesti u krajnje neugodnu situaciju da nova sezona praktički počne, a da nije riješio status.

Koliku bi trebao imati plaću već je sve dogovorio preko svojeg zastupnika Pinija Zahavija. No Bayern ga neće tek tako pustiti. Poljak ima ugovor do lipnja 2023., pa Bavarci traže odštetu. Spekulira se da je riječ o 60 milijuna eura, a da Barca nudi 30 milijuna. To je sve načelno i neslužbeno jer pravi pregovori oko odštete još nisu ni počeli.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider