Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvedeno 2006.

Znate li što je Websterovo pravilo? Lewandowski pronašao način za bijeg u Barcelonu

Websterova klauzula ili pravilo uvedeno je 2006. godine i dozvoljava nogometašima starijma od 28 da otkupe vlastiti ugovor pod određenim uvjetima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljski superstar Robert Lewandowski želi ovo ljeto napustiti minhenski Bayern i to je otvoreno priznao. Barcelona bi rado iskoristila takav rasplet i dovela ga u prijelaznom roku, no kako ima još godinu dana ugovora morat će isplatiti određenu odštetu Bayernu.

To je problem jer je poznato da novca u Barcinoj blagajni nema suviše, ali Lewa žarko želi preseliti u Kataloniju pa je spreman iskoristiti pravilo koja nije tako uobičajena u nogometu kao Bosmanovo pravilo.

gol expired Lewandowski potvrdio da napušta Bayern: Barca je podbacila, ali veliki transfer je na vidiku divider

Za njega ste, vjerujemo mnogi čuli, jer je riječ o pravilu prema kojem igrači danas mogu napustiti klub po isteku ugovora i promijeniti sredinu bez odštete. Njega je nedavno iskoristio Ivan Perišić i preselio u Tottenham kao slobodan igrač po isteku suradnje s Interom.

Bild prenosi kako razmišlja iskoristiti Websterovo pravilo. Ono se koristi puno rijeđe, riječ je o pravilu koje je Fifa uvela 2006. godine poslije prelaska Andyja Webstera iz Heartsa u Wigan.

Prema njemu nogometaši stariji od 28 godina mogu otkupiti vlastiti ugovor u slučaju da je prošlo najmanje dvije godine od posljednje obnove ugovora s aktualnim klubom. Bayern bi na to ime dobio određenu odštetu, ali ona bi bila puno manja od iznosa kojeg traže i kojim pokušavaju otjerati Katalonce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider