Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika kriza na Camp Nou

Predsjednik Barce okrznuo Messija, prljavo rublje sve veće: "Nadao sam se da će ostati besplatno, ali…"

Prvi čovjek Barcelone dotakao se odlaska Lionela Messija te je istakao kako se nadao da će Argentinac ostati na Camp Nouu besplatno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je katalonska radijska postaja RAC1 otkrila detalje ugovora nekih igrača Barcelona pod bivšom upravom, čije se upravljanje može bez krzmanja nazvati skandaloznim, oglasio se i predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta, koji je dao intervju za katalonski radio.

Među ostalim, prvi čovjek Barcelone dotakao se odlaska Lionela Messija te je istakao kako se nadao da će Argentinac ostati na Camp Nouu besplatno. Otkrio je i da je Neymar bio blizu povratka u Barcelonu, ali i da mu je sada drago da se nije dogodilo, te da je ugovor La Lige s američkim fondom CVC-om i dalje pod upitnikom.

gol expired Evo kako je Barca propala i hoće li itko odgovarati: Otkriveni sumanuti ugovori, ovo izgleda nevjerojatno divider

Prljavo rublje ne prestaje izlaziti. Otkrilo se da je bivša uprava plaćala pojedinim novinarima. Nije me odveć šokiralo. Lako je uočiti koji su katalonski mediji trabanti Barcelone i treba se samo prisjetiti kako su izvještavali o pojedinim problemima. Malo je reći sramotno prikrivanje.

„Slijedim ono što je rekao izvršni direktor (op.a. Ferran Reverter). On je transparentan čovjek. Već je rekao da je to istina, ali i to da postoje računi i da je to zakonski plaćeno. Neću reći je li to moralno ili ne", kazao je Laporta, koji je o Messijevu odlasku kazao ono što se dalo naslutiti, a to je da je odavno koketirao s Parižanima i da je imao njihovu ponudu prije isteka ugovora.

"Sve ukazuje na to da je Messi imao ponudu PSG-a prije odlaska iz Barcelone"

Je li ljutit na Messija koji je kao slobodan igrač prešao u PSG?

"Ne, previše ga volim da bih bio ljut. Ali dođe trenutak kada vidite da ne ide. Postoji razočaranje s obje strane. Postojala je želja da ostane, ali i pritisak s ponudom koju je imao. Znalo se da će, ako ne ostane, otići u PSG. Messi će ući u povijest Barçe kao najbolji igrač u povijesti i želio bih sačuvati tu sliku. Sve ukazuje na to da je imao ponudu PSG -a prije odlaska iz Barcelone. Znali smo, tijekom pregovora, da ima moćnu ponudu. Kad je došlo vrijeme za odluku, mislio sam da činim najbolje za Barcu. Nadao sam se da će doći do promjene kursa i da će reći da će ostati besplatno. Ali ne možemo računati da bi igrač te razine to učinio. Imamo jako dobre odnose, znao sam da ćemo ga, kad se oporavimo, ekonomski obešteti, ali zahtijevati to kad znate što mu se nudi u Parizu…“, kaže Laporta.

Laporta se dotakao i priča o upletenosti Real Madrida u Messijev odlazak.

“Svi smo htjeli sačuvati sjećanje na Lea Messija u Barçi, ali to je bilo neizvedivo. Florentino nije imao nikakvu težinu u ovoj odluci, nismo uvjetovani ni sa kim, a ponajmanje Real Madridom. Predsjednik La Lige nudio nam je pomoć u obliku našeg udjela u potencijalnom ugovoru s CVC-om, ali još nemamo dokumente. A ako ne znamo što piše sitnim slovima, ne možemo se obvezati. Operacija je dobra za La Ligu, ali ne treba nam više duga. Nismo prekrižili ovu ponudu, sve je moguće. Mislim da rade na njemu kako bi ga redefinirali i napravili prihvatljivijim.“

gol expired Evo kako je Barca propala i hoće li itko odgovarati: Otkriveni sumanuti ugovori, ovo izgleda nevjerojatno divider

Barca je u dugu oko 1,4 milijarde eura, no ipak se priča da će dobiti kredit od 1,5 milijarde. Je li to sigurno i hoće li investicijske banke zauzvrat preuzeti nadzor i u biti upravljati klubom?

"Nema stvarnih jamstava, samo posao vraća kredit, a Goldman nema kontrolu niti moć odlučivanja nad ovom operacijom. Radi se o povjerenju, ali Barca će zapovijedati. Imat će svoje naknade za financiranje. Neće to iskorištavati da bi upravljali. Moć odlučivanja bit će naša, odluke ćemo mi donositi", ističe Laporta.

Treba li mu vjerovati na riječ? Isto kao i svim prethodnim vladama, pa i njegovoj u prvom mandatu. Uvijek se na kraju pokazalo da su jedno javno pričali, a drugo mislili i radili. Vidjet ćemo kako će ovaj put biti. Barca je u teškoj financijskoj situaciji, zapravo katastrofalnoj kada se pogleda koliko je zarađivalo svih ovih godina, a gdje je novac završio. Laporta nema previše manevarskog prostora, to je jedino sigurno. Što će napraviti, vidjet ćemo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider