Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tvrdi La Gazzetta

Ovo je mogući sastav Talijana za Hrvatsku: Evo što sprema Luciano Spalletti

Talijanski izbornik Luciano Spalletti sprema promjene u sastavu za Hrvatsku.

Luciano Spalletti (Foto: Afp)

Samo su dva dana ostala do ključne utakmice Hrvatske protiv Italije za plasman u osminu finala Europskog prvenstva.

Kako bi ispunio veliki cilj, izbornik Zlatko Dalić će vrlo vjerojatno napraviti nekoliko promjena u udarnom sastavu, a jednako će postupiti i njegov kolega na klupi talijanske nogometne reprezentacije Luciano Spalletti.

Luka Modrić neutješan nakon utakmice Šok i tuga u Leipzigu! Hrvatska ostala bez pobjede golom Talijana u 98. minuti! divider

Poznati list Gazzetta dello Sport tvrdi da će Spalleti napraviti po jednu promjenu u svakoj liniji momčadi, a to bi trebalo izgledati ovako.

Krenuvši od obrane svoje mjesto u udarnom sastavu mogao bi izgubiti Giovanni Di Lorenzo koji nije baš oduševio nastupom protiv Španjolske. Imao je velikih problema s Nicom Williamsom, tako da bi na poziciji desnog beka protiv Hrvatske mogao zaigrati iskusni Matteo Darmian.

Što se pak tiče središnjeg reda, Spalletti bi mogao zamijeniti Jorginha, i to s ciljem da dobije što više hitrine i energije u momčadi. Umjesto njega mogao bi zaigrati Bryan Cristante ili pak Nicola Fagioli koji se još uvijek nije potpuno oporavio od ozljede.

Talijanski list tvrdi da postoji i treća opcija prema kojoj bi od prve minute krenuli i Cristante i Fagioli, no onda bi Barrela dobio ofenzivniju ulogu, no to se ne čini kao baš izgledna opcija. U napadu je pod uptinikom Gianluca Scammaca kojeg bi mogao zamijeniti Mateo Retegui.

Potencijalni sastav Italije:

Donnarumma – Darmain, Bastoni, Calafiori, Dimarco – Fratessi, Cristante, Barella – Chiesa, Pellegrini, Retegui.

Zlatko Dalić Pojavio se podatak koliko zarađuju europski izbornici: Evo na kojem se mjestu nalazi Dalić divider

Hrvatska - Albanija Susjedi grme: "Hrvati peru ruke od skandala, ponovno optužili Srbe" divider

Mirlind Daku (desno) Mnoge šokirao potezom na utakmici Hrvatske i Albanije, oglasio se njegov otac: "Moj sin to ne zaslužuje" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider