Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englez predvodi ljestvicu

Pojavio se podatak koliko zarađuju europski izbornici: Evo na kojem se mjestu nalazi Dalić

Gareth Southgate je najplaćeniji europski izbornik, a Zlatko Dalić se nalazi u zlatnoj sredini.

Zlatko Dalić (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Drugo kolo grupne faze Europskog prvenstva se bliži svom kraju, danas se igrjau posljednje utakmice, a u moru projekcija pojavio se zanimljiv podatak o godišnjim plaćama europskih izbornika.

Na prvom mjestu se nalazi engleski izbornik Gareth Southgate koji zarađuje 5,8 milijun eura, na drugom mjestu je njemački izbornik Julian Nagelsmann s milijun eura manje (4,8 milijuna eura), dok Top 3 zatvara izbornik Portugala Roberto Martinez (4 milijuna eura).

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ima godišnju plaću od 1,5 milijuna eura, a gotovo pa istu plaću ima i izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi (1,4 milijuna eura).

Matjaž Kek, bivši trener Rijeke i slovenski izbornik se nalazi na gotovo samom dnu ljestvice s 300 tisuća eura godišnje plaće, a lošiji od njega su samo izbornici Češke, Rumunjske i Gruzije.

Statzone je objavio zanimljivu grafiku u kojoj možete vidjeti kako cijeli poredak europskih izbornika po visini godišnjeg angažmana.

Hrvatska - Albanija Susjedi grme: "Hrvati peru ruke od skandala, ponovno optužili Srbe" divider

Mirlind Daku (desno) Mnoge šokirao potezom na utakmici Hrvatske i Albanije, oglasio se njegov otac: "Moj sin to ne zaslužuje" divider

Žan Karničnik zabio Srbiji Dnevnik jednog fantazista (9): Izlaz iz bodovnog ponora, bliži se kraj drugog kola divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider