Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junaci drugog i trećeg dana

Dnevnik jednog fantazista (9): Izlaz iz bodovnog ponora, bliži se kraj drugog kola

Ulazimo u zadnji dan drugog kola fantasy slagalice.

Žan Karničnik zabio Srbiji (Foto: Afp)

Ulazimo u zadnji dan drugog kola, a iza nas je ostalo šest vrlo bitnih utakmica. Dakle, Slovenija i Srbija su igrale 1:1, Danska je istim rezultatom odigrala protiv Engleske, a Italija je sretna što je samo 0:1 izgubila od Španjolske. Nadalje, Slovaci su ispustili vodstvo i izgubili od Ukrajine 1:2, Austrija je lagano “riješila” Poljsku s 3:1, a prvu utakmicu bez golova na Euru su odigrali Nizozemci kontra Francuza.

Od ovih šest utakmica, izdvojit ću po jednog junaka iz svake reprezentacije, odnosno onog s najvećim brojem prikupljenih bodova. Krenimo redom.

Slovenija - Žan Karničnik (43.5 bodova)

Kakva utakmica relativno nepoznatog beka koji igra za Celje. Iako je bio jedan od krivaca za onaj šokantni pogodak Luke Jovića u zadnjim sekundama, Karničnik je bio najbolji igrač te utakmice. Eksplozivan u oba smjera, kao branič zabio je pogodak i donio je sreću svim (rijetkim) fantazistima koji ga imaju u svojoj momčadi.

Srbija - Ivan Ilić (27.5 bodova)

Još uvijek mladi veznjak Torina bio je sjajan u srcu veznog reda Srbije. Upisao je i asistenciju za izjednačenje, imao je jako malo pogrešnih dodavanja i bio jedan od ponajboljih igrača na travnjaku.

Danska - Pierre-Emile Hojbjerg (32.1 bodova)

Uspješno je pokazao i dokazao da je jedan od pravih nositelja igre danske reprezentacije. Odradio je lavovski posao u oba smjera, nekoliko puta opasno zaprijetio Jordanu Pickfordu, a na koncu UEFA ga je službeno izabrala kao igrača utakmice protiv Engleske. Ništa čudno, s obzirom na to da već godinama igra u engleskoj Premier Ligi.

Engleska - Harry Kane (22.5 bodova)

Kapetan “Gordi Albiona” bio je jedini igrač za kojeg možemo reći da je napravio svoje. Zabio je pogodak i donio relativno velik broj bodova u fantasyju. No, i dalje nije na onoj pravoj razini, kao što nije ni cijela engleska reprezentacija. Neki idu toliko daleko da pozivaju na otkaz Garethu Southgateu usred turnira.

Španjolska - Marc Cucurella (31.7 bodova)

Navijači engleskog Chelseaja se vjerojatno pitaju je li ovo isti igrač koji igra zanjih. Kako stvari stoje, možda je veći problem u Chelseaju nego u Cucurelli. Briljantnu partiju odigrao je popularni “Cucu”. Apsolutno je bio jedan od junaka protiv Italije koja nije pokazala gotovo ništa. Kad bi ponešto i kreirali prema naprijed, to bi odmah zaustavio Cucurella.

Italija - Riccardo Calafiori (19.8 bodova)

Znaš da nisi odigrao kvalitetnu utakmicu kad ti je igrač s najviše bodova onaj koji je zabio autogol. Teško je bilo pronaći svijetlu točku u igri Italije, ali kako kaže fantasy bodovanje, to je bio branič Bologne Calafiori. Pomalo apsurdno i ironično, rekao bih.

Slovačka - Stanislav Lobotka (25.1 bodova)

Veznjak Napolija već drugu utakmicu dokazuje da je najvažniji slovački igrač. Iako je Ivan Schranz poentirao, svu slavu je odnio Lobotka. Još jedna njegova terijerska utakmica na sredini terena donijela je popriličan broj bodova.

Ukrajina - Mykola Shaparenko (37.9 bodova)

U Hrvatskoj bi ga zvali “Nikola”, a u Ukrajini ga zovu najvećim junakom utakmice protiv Slovačke. Gol i asistencija donijeli su gotovo 40 bodova ukrajinskom veznjaku koji je bio najzaslužniji za preokret.

Austrija - Gernot Trauner (41 bod)

Kapetan Feyenoorda je drugi po redu igrač s najviše fantasy bodova u drugom kolu. Zabio je zgoditak Poljskoj, oduševio izbornika Ralfa Rangnicka koji će ga sigurno staviti u početnu postavu i u utakmici protiv Nizozemske.

Poljska - Kryzstof Piatek (18.8 bodova)

Da nije zabio gol, imao bi puno manje bodova. Jedan od boljih pojedinaca u relativno blijedoj partiji Poljaka. Na njegovu žalost, ni taj pogodak nije previše donio Poljskoj, koja je porazom završila svoj nastup za prvenstvu.

Nizozemska - Bart Verbruggen (23.8 bodova)

Mladi vratar Brightona iskazao se protiv Francuske koja je igrala bez Kyliana Mbappea koji nije mogao nositi masku u bojama „Tricolora“. Nekoliko sjajnih reakcija, velik broj obrana donio je i velik broj bodova, naravno i uz clean sheet koji je Nizozemska ostvarila.

Francuska - Dayot Upamecano (31.1 bod)

U zadnje vrijeme je bio predmet ismijavanja radi svojih loših obrambenih reakcija, ali Upamecano je zasigurno kvalitetan stoper, jer da nije, ne bi igrao u Bayernu. Protiv Nizozemske je bio fantastičan, nekoliko vrlo kvalitetnih obrambenih reakcija otupili su nizozemsku napadačku oštricu.

Najbolji nakon prva tri dana drugog kola Najbolji nakon prva tri dana drugog kola (Foto: GOL.hr)

Što nas čeka na kraju drugog kola: Mogući junaci?

Portugal - Cristiano Ronaldo (23.9 kredita)

Kapetan Portugala za neke je uteg momčad, no popularni “CR7” je ogromna nogometna legenda. U prvom kolu nije zabio, ali smatram kako je to samo zatišje pred buru. Očekujem jedan zgoditak Ronalda i pobjedu Portugala koji želi osigurati nastup u daljnjoj fazi natjecanja već kroz drugo kolo.

Turska - Hakan Calhanoglu (18.1 kredita)

Veznjak Intera je u životnoj formi, a u prvoj utakmici protiv Gruzije je dirigirao veznom linijom Turske, koja je eurogolovima došla do teške pobjede. Protiv Portugala bit će teško ostvariti nekakav učinak, ali u koga se uzdati, ako ne u najboljeg i najiskusnijeg igrača?

Češka - Patrik Schick (17.3 kredita)

Schick se nije naigrao ove sezone u dresu Bayera iz Leverkusena, ali je i dalje najbolji i najopasniji igrač Češke. Sjetimo se prošlog Eura kad je zabio pet pogodaka i bio najbolji strijelac turnira. Vrijeme je da se probudi „stari“ Schick, a najveću priliku imat će protiv neugodne Gruzije.

Gruzija - Georges Mikautadze (15.2 kredita)

"Terrific little player", govorio je nekoć velikan nogometa, Harry Redknapp, za našeg Niku Kranjčara. Upravo takav je i napadač Metza Mikautadze. Vižljast, niskog težišta, fantastičan dribler, iznadprosječan dodavač, sve je to što opisuje ovog zanimljivog Gruzijca. Češka će ga sigurno paziti, iako možda malo manje nego kolegu na suprotnom krilu, „Kvaradonu“ Kvichu Kvaratskheliju.

Belgija - Kevin De Bruyne (22.8 kredita)

U današnjem internetskom društvu koristi se razno razni sleng. Jedan od takvih je i riječ „ghostao“. Upravo tako su opisivali igru popularnog KDB-a protiv Slovačke u prvom kolu. Dakle, bio je nevidljiv. Teško će se takva utakmica opet zalomiti, a savršena prilika za pokazivanje raskoši svoje igre je protiv Rumunjske.

Rumunjska - Nicolae Stanciu (8.5 kredita)

Bio je jedan od strijelaca protiv Ukrajine i jedan je od onih koji su nositelji rumunjske reprezentacije. Ima prodoran šut i vrlo je neugodan kad dođe na vrh kaznenog prostora gdje nerijetko zna pucati s 20 do 30 metara. Neće mu biti lako protiv Belgije, ali Rumunjska je bila letalna protiv Ukrajine, za razliku od Belgije u prvom kolu protiv Slovaka.

Retrospekcija Euro 2021.: Hrvatska junak drugog kola

Hrvatska nikad nije izgubila drugu utakmicu, odnosno drugo kolo na velikim natjecanjima. Na zadnja tri Eura upisalo smo tri remija. Dvaput protiv Češke (2:2 i 1:1) i jednom protiv Albanije (2:2) na Euru u Njemačkoj prije nekoliko dana.

Upravo zato, prisjetit ću se i junaka naše druge utakmice na prošlom Euru, a to je bio Ivan Perišić. Na temelju njegove statistike, koristeći pravila i način bodovanja našeg Europskog nogometnog fantasyja, smiksao sam broj bodova koji bi Ivan Perišić imao nakon te utakmice.

IVAN PERIŠIĆ (30.2 BODA)

Sjajno je odigrao jedan od najboljih strijelaca Hrvatske u povijesti spomenutu utakmicu protiv Češke. Patili smo kroz prvo poluvrijeme, primili pogodak iz penala, a drugo poluvrijeme počelo je odlično zahvaljujući Perišiću. Njegovim pogotkom uspjeli smo osvojiti bod i ostati u igri za prolazak skupine, što smo ostvarili pobjedom od 3:1 protiv Škotske. I tad je, kao i protiv Češke, Perišić zabio zgoditak, ali onaj treći za potvrdu pobjede.

Ivan Perišić 2021. Ivan Perišić 2021. (Foto: GOL.hr)

Moja momčad: Bodovni uzlet

Kao što sami naslov kaže, napokon sam izašao iz bodovnog ponora. Odlično drugo kolo, koje još uvijek traje, donijelo mi je ukupno 32. mjesto, gledajući samo baš to drugo kolo. Super vijest nakon poraznog prvog kola u kojem su podbacile najveće zvijezde. Kako bi rekao Gibonni: „Ovo mi je škola i drugi puta ću pametnije“, baš taj stih može se preslikati na moj fantasy i bodovni uzlet koji se morao dogoditi.

Za kapetana sam ostavio Jamala Musialu i pogodio „u sridu“ kao pravi alkar. Gotovo 20 bodova mi je donio i Stefan Posch u obrani, a asistencijom mi je nešto više od 20 bodova donio krilni slovački igrač Lukas Haraslin, kojeg izuzetno cijenim. Kane je jednim golom zaradio 22.50 bodova, a Pentz na golu Austrije 8.60 bodova.

Napravio sam i dvije zamjene za četvrti, posljednji dan drugog kola. U momčad je upao Kevin De Bruyne umjesto Lovre Majera, a njegov suigrač Arthur Theate, upao je u obranu umjesto Federica Dimarca koji je razočarao protiv Španjolske. Vidjet ćemo kako će dvojac iz Belgije odigrati, a s njima ću i zaključiti tekuće drugo kolo Eura u Njemačkoj.

Moja momčad Moja momčad (Foto: GOL.hr)

Pratite nas i dalje i ne zaboravite, igrajte Europski nogometni fantasy uz ponosnog sponzora McDonald's.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider