Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijeti mu teška kazna

Mnoge šokirao potezom na utakmici Hrvatske i Albanije, oglasio se njegov otac: "Moj sin to ne zaslužuje"

Mirlind Daku je digao veliku buru u susjedstvu ponašanjem nakon susreta Hrvatske i Albanije.

Mirlind Daku (desno) (Foto: Afp)

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) je pokrenula disciplinski postupak zbog navijačih povika na dramatičnom susretu Hrvatske i Albanije, ali i zbog neprimjerenog ponašanja Mirlinda Dakua.

Albanski nogometni reprezentativac je nakon susreta, u euforiji zbog osvojenog boda, došao do navijača i uzeo megafon te ih potaknuo na klicanje protiv dva naroda.

Daku je navodno pokrenuo klicanje "Pi*ka im materina, Srbima i Makedoncima", nakon čega je odložio megafon i krenuo prema centru terena. Zbog toga mu prijeti zabrana igranja nekoliko utakmica, no gotovo sigurno će propustiti utakmicu protiv Španjolske u posljednjem kolu skupine B na Europskom prvenstvu.

Zbog toga se oglasio njegov otac Fehmi Daku:

"Kako pišu mediji, moj sin nije govorio takve stvari. Mirlind je samo emotivna i eksplozivna osoba. On je to učinio nenamjerno i već je tražio oproštaj od onih koji su zbog toga povrijeđeni. Bit će nam jako teško ako Mirlind bude diskvalificiran, ali ne vjerujem da će do toga doći.

Sto posto je pogrešno pozivati na ubijanje Srba! Znate kakvu podršku Mirlind ima u Hrvatskoj, Sloveniji, a sada i u Rusiji. Svima je poznato njegovo ponašanje kao nogometaša. Moj sin je jako dobar, ali ovo mu je prvo sudjelovanje na Europskom prvenstvu, tako da su ga ponijele emocije. Mislim da ne zaslužuje biti suspendiran s turnira. Već se ispričao svima", rekao je otac albanskog nogometaša za ruske medije.

Hrvatska - Albanija Susjedi grme: "Hrvati peru ruke od skandala, ponovno optužili Srbe" divider

Žan Karničnik zabio Srbiji Dnevnik jednog fantazista (9): Izlaz iz bodovnog ponora, bliži se kraj drugog kola divider

Denzel Dumfries VIDEO Nizozemci u nevjerici nakon poništenog gola: Pogledajte dvojbenu odluku suca Taylora divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider