Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo o čemu se radi

Srbi likuju nakon posljednje objave UEFA-e: "Hrvatima se crno piše"

Sporno je skandiranje navijača na utakmici Hrvatske i Albanije na Euru.

Hrvatska - Albanija (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) otvorila je disciplinski postupak protiv HNS-a zbog skandiranja navijača na utakmici Hrvatske i Albanije (2:2) u Hamburgu.

Nažalost, tijekom susreta 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu je zabilježeno skandiranje "Ubij Srbina", zbog čega se stvorila velika bura u susjedstvu. Posebno je burno reagirao srpski nogometni Savez, koji je poslao pismo glavnom tajniku UEFA-e.

"U skladu s člankom 31(4) UEFA-inih Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA-in inspektor za etiku i disciplinu radi provođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tijekom utakmice grupne faze UEFA Europskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Nogometnog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. lipnja 2024. godine u Hamburgu", stoji u priopćenju UEFA-e.

Dodajmo kako je predstavnik srpskog nogometnog Saveza otišao korak dalje poručivši da će istupiti s Europskog prvenstva ako UEFA ne kazni Hrvatsku i Albaniju.

Naravno, večernju objavu UEFA-e srpski su mediji vrlo brzo prenijeli te su poručili da se "Hrvatskoj i Albaniji piše crno", stoji u naslovu Kurira.

UEFA je već kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici 1. kola skupine B UEFA Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja

Zlatko Dalić Dalić otkrio što je pošlo po krivu protiv Albanije: "Čudno, to nam se nikad dosad nije događalo..." divider

Španjolska - Italija Zaslužena pobjeda Španjolske nad Italijom: Autogol Calafiorija odlučio utakmicu divider

Italija Hrvatska će večeras svim silama navijati za Italiju protiv Španjolske, evo i zašto divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider