Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
AKO JE VAŽNO ''SAMO'' PROĆI

Hrvatska će večeras svim silama navijati za Italiju protiv Španjolske, evo i zašto

Španjolska i Italija igraju od 21:00 u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva.

Italija (Foto: Afp)

Svoju utakmicu drugog kola u skupini B na Europskom prvenstvu Hrvatska je već odradila jučerašnjim remijem protiv Albanije, a večeras je u našoj grupi veliki derbi, najzvučnija utakmica ne samo ove grupe nego i cijelog natjecanja po skupinama na Euru: Španjolska - Italija.

Jasno je da Vatreni nemaju nikakve realne šanse za prvo mjesto u skupini, taj je vlak već prošao, ali svejedno će s posebnim zanimanjem pratiti ovaj dvoboj. Jasno, zbog toga što se u ponedjeljak u trećem kolu igra utakmica Hrvatska - Italija.

Ako je važno samo proći, onda - Italija

Zlatka Dalića i njegov stručni stožer sigurno će zanimati taktičke postavke Azzurra, ali pritom u ovoj teoriji može navijati za Talijane jer bi im njihov trijumf mogao olakšati utakmicu u ponedjeljak.

Ako se gleda samo prolazak, bez obzira s kojeg mjesta u skupini, onda Vatrenima više paše večerašnje slavlje Talijana. 

Naime, ako Italija večeras pobijedi, ona će automatski osigurati prvo mjesto u ovoj grupi, neovisno o svim preostalim rezultatima. Azzurri bi bili na šest bodova, Španjolci na tri, a čak i da u posljednjem kolu Talijani izgube od Hrvatske i pritom Španjolska pobijedi Albaniju, završili bi na istom broju bodova (6) te bi Italija bila prva zbog pobjede u međusobnom susretu.

Nije svejedno s kakvom će postavom istrčati Italija

U prijevodu, ako Italija večeras svlada Španjolsku, Luciano Spalletti u ponedjeljak će protiv Hrvatske moći odmoriti udarnu postavu i dati priliku igračima s klupe, a to bi onda bila dobra vijest za Vatrene.

Premda je Italija nogometna velesila, nije to reprezentacija koja ima podjednakih 20-25 igrača, nego ovi koji su rezerve većinom ipak kaskaju za prvom postavom po pitanju kvalitete. Mogli bi to nadoknaditi borbenošću i željom da se nametnu izborniku Spallettiju, ali sigurni smo da bi stručni stožer naše reprezentacije, da može birati, ipak radije da igraju oni Talijani koji su u prva dva kola uglavnom grijali klupu.

Marcelo Brozović i Zlatko Dalić Dalić komentirao Brozovićev pad i zbog čega je Petković startao prije Budimira divider

ProPale nogometaš Euro loše utječe na Paletovo zdravlje: "Kaj se imaš povlačit?! Pojedi ga, stavi ga v žep" divider

Srpski navijači Uh, kakav gaf UEFA-e: Pomiješali Srbe i Hrvate u službenom vodiču za Europsko prvenstvo divider

Tablice omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider