Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Najavio Italiju

Dalić otkrio što je pošlo po krivu protiv Albanije: "Čudno, to nam se nikad dosad nije događalo..."

Izbornik Zlatko Dalić je najavio utakmicu Hrvatske i Italije na Euru.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na dramatičan remi Hrvatske i Albanije, ali i najavio utakmicu protiv Italije koja će biti presudna u eventualnom plasmanu u osminu finala Europskog prvenstva.

"Teško je, pogledao sam utakmicu. Prvo jako loše, drugo puno bolje. Puno smo truda dali da se vratimo u utakmicu, vratili smo se, na kraju ponovno zadnje tri minute dekoncentracija. Bitno je da smo ostali još uvijek živi, da imamo tu šansu."

Rani gol Albanaca je poremetio planove hrvatske nogometne reprezentacije:

"Opet smo prerano primili gol, to nas je vratilo natrag. Onda se cijelo poluvrijeme vraćamo, ali bezuspješno i bezidejno. Ti golovi nas presjeku, dosta lagano primamo golove. Mi da zabijemo gol, moramo se dosta potrošiti. Kao nikad dosad primamo golove, prelagano. Svih pet golova smo primili iz naših grešaka, to je nešto neobično", kazao je izbornik u razgovoru za HRT.

Protiv Španjolaca i Albanaca početak utakmice je bio jako loš:

"Start je bio jako loš u obje utakmice. U svlačionici se dogovorimo jedno, ali to ne uspijemo. Onda se moraš čupat, a to nije lako. Sigurno da to frustrira, ili se loše postavimo, ili se na brzinu nešto odigra što mi ne korigiramo. Mi primimo gol u 95. minuti iz kontre ili polukontre, to je malo čudno, ali to je nogomet."

Konačna odluka pada na utakmici Hrvatske i Italije:

"Imamo još jednu šansu, moramo je iskoristiti. Puno smo puta bili u takvoj situaciji, uvijek imamo tu utakmicu koja nam puno znači. Utakmica protiv Italije je – jesi ili nisi."

Dalić vjeruje da Hrvatska može svladati Talijane:

"Protiv Albanije smo htjeli po bokovima dobiti prodornost i Brunu Petkovića da zadrži loptu u vrhu napada. Optimist sam, vjerujem u ovu reprezentaciju. Protiv Portugala smo bili pvaci Europe, a sad smo najgori. Tada sam govorio da sve treba smiriti. Sad je muka i patnja, ali bit će dobro na kraju. Nemamo pravo tražili prolazak, ako ne pobijedimo nikoga u skupini."

Izbornik se zahvalio navijačima i poslao im jednu zamolbu:

"Mi dovedemo 100 tisuća ljudi u Berlin i Hamburg, ovo je postao pokret. Nadam se da će ih biti puno u Leipzigu. Hvala vam, bodrite nas i dalje", kazao je.

Za kraj se osvrnuo na utakmicu Španjolske i Italije koja bi mogla puno toga odlučiti u skupini B:

"To može odlučiti skupini. Ako dobije Italija, ulaze neopterećeni u zadnji krug. Ako dobije Španjolska, možemo biti drugi u skupini. Ima tu puno kalkulacija, a nama je jedina opcija pobjeda protiv Italije", zaključio je izbornik.

Saša Lugonjić, novinar Nove TV VIDEO Izbornik Dalić sprema iznenađenje za Italiju: Bit će dosta promjena u sastavu divider

Italija Hrvatska će večeras svim silama navijati za Italiju protiv Španjolske, evo i zašto divider

Ferro (desno) Hajduk otpisao trojicu igrača: Uskoro stiže ponuda iz Portugala? divider
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider