Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
rade pritisak

Srbi službeno zatražili od UEFA-e da kazni Hrvatsku i Albaniju!

Nogometni savez Srbije žalio se glavnom tajniku UEFA-e.

Hrvati i Albanci u Hamburgu (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Nogometni savez Srbije uputio je pismo glavnom tajniku Europske nogometne unije (UEFA) Teodoru Teodoridisu povodom skandiranja na utakmici između Hrvatske i Albanije, prenosi srbijanska novinska agencija Tanjug.

Srpski savez tvrdi da su navijači Hrvatske i Albanije tijekom utakmice u srijedu koja je završila 2-2 skandirali "Ubij Srbine".

Zlatko Dalić Izbornik na mukama: Što se Daliću i Modriću roji po glavi i kakvi su scenariji u igri? divider

"Kao što ste vjerojatno obaviješteni, u 58. minuti hrvatski i albanski navijači skandirali su 'Ubij, ubij Srbina'", napisao je Nogometni savez Srbije. "Nije riječ o pojedincima iz navijačkih redova, već o većem broju navijača ovih reprezentacija. Riječ je o činu koji u tom trenutku nije bio sankcioniran u skladu s propisima UEFA-e koji su jasni, kao i ponašanje službenika u ovakvim situacijama, Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo u svim situacijama, a posebno na jednom ovako velikom sportskom događaju koji se prati diljem Europe i svijeta. Prema informacijama koje imamo, jedan igrač albanskog tima je nakon završetka utakmice, ispred tribine s albanskim navijačima, koristeći megafon uzvikivao isti povik i tako ‘raspaljivao masu‘", piše između ostaloga u pismu Nogometnog saveza Srbije, kojeg je potpisao glavni tajnik Jovan Šurbatović.

Italija Hrvatska će večeras svim silama navijati za Italiju protiv Španjolske, evo i zašto divider

Srbi su uvjereni da su u trenutku kada je počelo skandiranje navijača dviju reprezentacija službene osobe trebale prekinuti utakmicu i nastaviti je u tri koraka propisana za takve slučajeve.

"To je izričito predviđeno pravilnikom UEFA-e koji se odnosi na postupanje u slučajevima rasističkog ponašanja na nogometnim stadionima. Službenici UEFA-e to nisu iskoristili na ispravan način tijekom utakmice, zbog čega smo tim više iznenađeni", dodaju iz srbijanskog saveza u pismu.U njemu se glavni tajnik UEFA-e poziva da "reagira na ispravan način i sankcionira ovakvo ponašanje navijača obiju reprezentacija i osigura normalan tijek utakmica".

Luka Modrić neutješan nakon utakmice Šok i tuga u Leipzigu! Hrvatska ostala bez pobjede golom Talijana u 98. minuti! divider

Iz UEFE još nema nikakvog komentara na pismo NSS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider