Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Diskutabilna situacija

VIDEO Nizozemci u nevjerici nakon poništenog gola: Pogledajte dvojbenu odluku suca Taylora

Xavi Simons postigao je pogodak za Nizozemsku protiv Francuske u 69. minuti susreta, ali oglasio se sudac Taylor i poništio gol.

Denzel Dumfries (Foto: Afp)

Nizozemska i Francuska sastali su se u 2. kolu skupine D Europskog nogometnog prvenstva.

Pravi klasik europskog nogometa na smotri Starog kontinenta pružio je uzbuđenja s jedne i druge strane, ali najviše se priča o potezu engleskog suca Taylora koji je poništio pogodak Xavija Simonsa iz 69. minute susreta.

Mladi veznjak krasno pogodio pokraj francuskog vratara Maignana, silovito i precizno nakon velike gužve u kaznenom prostoru Trikolora. Stadion u Leipzigu je eruptirao od veselja brojnih navijača Oranja, ali slavlje nije dugo trajalo.

Njemačka policija VIDEO Novi incident u Njemačkoj: Poljski navijač bacio pivsku bocu na policajca, a tu odluku je odmah požalio divider

Brzo se oglasio pomoćni sudac i digao zastavicu, a onda je uslijedila trakavica, VAR provjera kao u HNL-u. Gotovo četiri minute su vijećali u VAR sobi o poziciji Dumfriesa koji se našao u trenutku udarca pokraj francuskog vratara.

Na pravu, činilo se da je pogodak regularan, ali pozicija Dumfriesa bila je upitna. Naime, pozicionirao se pokraj Maignana, ali, uistinu nije puno utjecao na igru i smetao 28-godišnjem golmanu Milana. Suci u VAR sobi našli su se u nezgodnoj poziciji, ali ipak su se odlučili poništiti pogodak zbog same pozicije Dumfriesa.

Poništen pogodak Simonsa pogledajte OVDJE.

Takva odluka naišla je na negodovanje nizozemskih navijača i igrača.

Kylian Mbappe Otkriven razlog zašto je Mbappe morao promijeniti masku s bojama Francuske zastave divider

Kako će Vatreni proći u osminu finala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider