Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kralj ljeta 2020.

Odradio turneju po Dalmaciji prije nove krize, pjevao hrvatske hitove pa postao heroj finala Lige prvaka

Manuel Neuer sve je ovog ljeta odradio kako treba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minhenski Bayern osvojio je pobjedom protiv PSG-a u finalu (1:0) svoj šesti naslov prvaka Europe. Bio je to drugi naslov za jednog od najboljih vratara 21. stoljeća Manuela Neuera, koji je s 34 godine još jednom pokazao kako je još uvijek jedan od najboljih.

"Bila je to utakmica visokog tempa, s prilikama na obje strane, ali mi imamo Manuela Neuera, najboljeg golmana na svijetu. On nas je izvukao svojim obranama u nekoliko situacija'', rekao je nakon utakmice trener Bayerna Hansi Flick.

Pobjednik ljeta 2020.

Neuer je ovog ljeta sve odradio kako treba. Iskoristio je najbolje dane ovog ljeta za još jednu turneju po Dalmaciji daleko prije nego što se stanje s koronavirusom ponovo znatno pogoršalo. Vozio se biciklom od Splita prema jugu, moglo ga se vidjeti kako u kafiću kraj Perišićeva Omiša časti okupljene lokalce i fotografira se s njima.

gol expired Perišić nastavio seriju koja traje već osam godina: "Mala" Hrvatska ima čudesan niz divider

Na Šipanu je s hrvatskim vaterpolistom Nikšom Dobudom igrao vaterpolo, a najviše medijske pažnje dobile su snimke na kojima je pjevao pjesmu ''Lijepa li si'', kojoj je znao čak i riječi, te ''Croatijo, iz duše te ljubim''.

I dok je Hrvate oduševio, dio njemačkih medija požurio je optužiti ga zbog pjevanja pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji ne uživa najbolji status u Europi, ali on im je hladno spustio poručivši da ne zna čiju je pjesmu pjevao.

"Nije me briga što drugi traže i očekuju od mene. Uživao sam u odmoru. Kada sam se vratio u klub, nitko me nije ništa pitao ni komentirao. Umjesto toga su mi pružili ruku i nastavili smo raditi", kazao je Nijemac, kojeg su čak morali ''braniti'' Ivan Rakitić i nekadašnji BiH nogometaš Zlatan Bajramović objašnjavajući da Neuer i ova pjesma nemaju nikakve veze s nacizmom, što su mu pojedini mediji pokušali insinuirati.

I to se, očekivano, sve smirilo, a Neuer je ljeto u Hrvatskoj okrunio naslovom u Ligi prvaka zajedno s našim Ivanom Perišićem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider