Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ne krivim ga"

Podrška Neueru iz BiH: "On je dobar s Hrvatima, Srbima i Bosancima, a Nijemci bi trebali znati što pjeva''

Zlatan Bajramović, bivši BiH reprezentativac stao je obranu Manuela Neuera.

Manuel Neuer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši BiH reprezentativac Zlatan Bajramović još je jedan bivši suigrač Manuela Neuera koji je stao u njegovu obranu nakon što su ga njemački mediji napali jer je pjevao Thompsonovu pjesmu 'Lijepa li si' u jednom hrvatskom baru na moru.

"U mnogim je državama on zabranjen i zloglasan. Pjevajući pjesmu 'Jasenovac i Gradiška Stara' slavio je zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u 2. svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci tisuća civila, Srba, Roma i Hrvata", opisuje Bild Thompsonov opus.

gol expired Bio je superzvijezda, a danas pijan tetura ulicom: Neviđenog talenta pridržavaju da ne padne divider

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić prvi je stao u njegovu obranu i kazao:

"Manu je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i osjeća se ugodno u našoj zemlji. Za mene je on poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i osobnog trenera vratara Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Neuer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku."

Dan kasnije Neuer je i dalje jedna od glavnih tema rasprave u Njemačkoj, pa se tamošnjim medijima obratio još jedan njegov bivši suigrač Zlatan Bajramović.

gol expired Ostao bez vozačke pa obećao da od sada pije samo vodu: Perišić mu dao nadimak, Lovren i Subašić ga dotukli komentarima divider

"Neuer nije dobar samo s Hrvatima. Dobar je i sa Srbima i Bosancima. U pravilu se slaže s balkanskim dečkima", kaže Bajramović.

"Ne krivim ga za ništa. Nijemci bi isto tako trebali znati o čemu pjeva. Nije imao nikakvih loših namjera, kao ni njegov prijatelj Tapalović. Mislim da Manu više neće pjevati nakon ovog iskustva. Vidio sam jednom prilikom da je cijela hrvatska reprezentacija pjevala ovu pjesmu koja je poput svojevrsne himne reprezentacije", kazao je Bajramović te zaključio.

"Manu je oduvijek bio prijatelj balkanske kulture. Mislim da privatno ne sluša tu muziku, već samo kada je s prijateljima tog govornog područja. Hrvatska je sjajna destinacija za odmor. Lako je osjećati se kao kod kuće. Tako se i Manu osjeća kada je tamo. Sve je shvaćeno i preneseno s daleko previše dramatike", zaključuje Bajramović.

gol expired Večer koju nikada neće zaboraviti: "Prvi hat-trick i to u derbiju. Najbolji trenutak karijere" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider