Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dino, drži se

Njemu je bilo najteže: Bilo je tužno gledati Dinu Perića kako tone u vlastitim suzama na klupi

Dinamov stoper visok je gotovo dva metra, međutim u utorak uvečer rasplakao se uz teren kao dijete.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza Dinamovog braniča Dine Perića jedna je od najgorih profesionalnih godina u životu, naime još lani je bio na širem popisu Zlatka Dalića, igrao najbolji nogomet karijere u Bjeličinom Dinamu međutim teška ozljeda udaljila ga je s terena na duže od pola godine.

Zbog ozljede kolege vratio se u udarnu momčad plavih, sinoćnja utakmica protiv Šerifa u doigravanju za Ligu prvaka (3:0) trebala je označiti njegov definitivni povratak u formu, međutim ponovo je morao s terena i to ga je psihički slomilo…
Stasiti Osječanin visok je skoro dva metra, međutim poslije nove ozljede rasplakao se na klupi za pričuve kao dijete. Bilo je tužno gledati tog sjajnog mladića kako tone u vlastitim suzama uz teren, međutim nije mu bilo lako ponovo proživljavati sve ovo.

gol expired Pljušte reakcije stranih medija na Dinamov debakl: "Poslije Zvezde i Dinamo osjetio kako tuče Šerif" divider

Periću je puknuo prednji križni ligament koljena i zbog te ozljede nije igrao točno 217 dana, ili prevedeno u utakmice propustio ih je čak 21. Oporavak je bio dugotrajan i naporan te sigurno nije tekao onako kako je zamislio jer je u međuvremenu ostao bez klupskog statusa, koji su mu uzeli Kevin Theophile Catherine i Rasmus Lauritsen, a posljedično je ostao i bez pažnje šefa nacionalne momčadi.

Perić je prije ozljede figurirao kao jedan od Dalićevih stopera u rotaciji za Euro, koji je tad originalno još bio zamišljen za 2020. godinu, međutim zbog ozljede se bio oprostio od šanse za nastup jer je bilo jasno da će ga propustiti zbog teške prirode svoje ozljede, a kad je kontinentalna smotra prebačena na ovu godinu, činilo se kako bi se mogao na vrijeme vratiti u formu, međutim nije uspio ni to.

gol expired Dinamo je odigrao katastrofalno i dobro je prošao: Modrima milijuni udarili u glavu, Petković sada valjda razumije Dalića divider

U međuvremenu je iz kluba otišao trener koji ga je najčešće koristio u Dinamu, Nenad Bjelica, a Zoki Mamić u zadnju liniju doveo je sjajnog danskog braniča. Lauritsen je odigrao sjajnu prvu sezonu u Dinamu, a Perić pao u zaborav.
Tako je bilo do utakmice s Legijom u Varšavi prošli tjedan, Danac se također ozlijedio i neće ga biti nekoliko tjedana, a činilo se kako je Dino konačno dočekao svoju priliku za povratak u trenersku milost. Međutim, sinoć se u 21. minuti ponovo ozlijedio i morao je napustiti teren.

Uhvatio se za zadnju ložu i morao izaći iz igre, a kad je sjeo na klupu i shvatio što mu se ponovo dogodio, slomio se psihički i briznuo u plač. Jutros ni jednom dinamovcu sigurno nije bilo lagano, ali Periću je bilo najteže…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider