Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo je odigrao katastrofalno i dobro je prošao: Modrima milijuni udarili u glavu, Petković sada valjda razumije Dalića

Dinamov brod je potopljen, torpediran s tri komada. Ne sjećam se kada je Dinamo posljednji put ovako nastradao u kvalifikacijama za europske kupove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jesmo li svi skupa podcijenili Šerif ili možda precijenili Dinamo? Vjerojatno oboje. To što je šira javnost podcijenila Šerif i nije neki problem. Problem je što su to napravili oni koji to nisu smjeli. Igrači, a možda i trener Dinama.

Ako ćemo iskreno, Dinamo otpočetka sezone ne igra dobro, pobjeđivao je uglavnom na rutinu, i u Europi i u domaćem prvenstvu, pa i na pogreške suparnika, koji su s dosta respekta ulazili u dvoboje s hrvatskim prvakom.

Igrači Šerifa nisu se prestrašili Modrih, praktički su od prve minute nasrnuli na goste kao osice. Čini se da su igrači Dinama bili iznenađeni takvim pristupom domaće momčadi. 

Šerif iznenadio Dinamo

Uoči utakmice trener Dinama Damir Krznar kazao je da ne bježi od uloga favorita i da će se njegova momčad tako postaviti u Tiraspolu. Krznar je naglasio kako očekuje da će Dinamo kontrolirati loptu i diktirati tempo.

Očito je da su Modri očekivali da će se Šerif povući i čekati kontru, da se neće usuditi napasti na startu utakmice. Dogodilo se upravo suprotno. Šerif je napao svim silama, a igrači Dinama izgledali su iznenađeno, sudarili su se po terenu i početnički griješili. Izgledali su nekako bezvoljno, beskrvno, redom su gubili duele, bili sporiji skoro na svakoj drugoj lopti. Ma, pravi užas.

gol expired Havarija Modrih u Moldaviji: Šerif razbio Dinamo u prvoj utakmici i stekao veliki kapital uoči Maksimira divider

Modri su još i dobro prošli, moglo je to biti i puno gore, pet-šest lakih komada. Tko zna kako bi se utakmica razvijala da je Luvannor iskoristio zicer na otvaranju utakmice ili da je dosuđen jedanaesterac za Šerif kod onog igranja rukom Theophilea.

Nije Šerif slučajno izbacio Crvenu zvezdu, može se reći da je u obje utakmice bio bolji, ali malo tko je očekivao da može ovako nadigrati hrvatskog prvaka.

Milijuni udarili Modrima u glavu

Dinamov brod je potopljen, torpediran s tri komada. Ne sjećam se kada je Dinamo posljednji put ovako nastradao u kvalifikacijama za europske kupove.

Što se dogodilo? Jesu li Modri pomislili da su toliko bolji od Šerifa da se ne moraju ni oznojiti, jesu li se uljuljkali statusom velikog favorita, jesu li im priče o transferima i silnim milijunima eura u Ligi prvaka  udarile u glavu…

Teško je reći što je glavni razlog, sigurno je bilo podcjenjivanja, a očito je da razlika u kvaliteti nije tako velika, ako je uopće ime. To što je Dinamo desetak puta vrjedniji na Transfermarktu ne znači puno.

gol expired Briljantni Lewandowski donio Bayernu Superkup: Dva gola i asistencija protiv Borussije divider

Jedno je papir, a drugo je teren. U momčadi Šerifa vidjeli smo nekoliko igrača koji su fizički moćni i tehnički potkovani. Neću sad reći da bi mogli bez problema igrati u Dinamu, ali vidi se da znaju i mogu.

Petkoviću je sada valjda sve jasno

Ako Bruni Petkoviću nije bilo jasno zbog čega mu izbornik Dalić nije poslao poziv, sada bi moralo sve biti jasno.

Najavljivalo se da će ga to izazvati, isprovocirati da odigra veliku partiju, da pokaže svima kako zaslužuje dres reprezentacije… Ništa od toga, još jedan pucanj u prazno. Nije jedini, ali istakali smo ga kao primjer neispunjenih očekivanja. Stalno se od njega nešto očekuje, a nikako da se ostvari.

Dinamova havarija u Tiraspolu izgleda devastirajuće, golemih je proporcija, ali nije još sve gotovo. Dinamo je protiv Tottenhama pokazao da se može vratiti, da može sve iznenaditi. 3:0 jako je teško dostići, ali nije nemoguće. Pričekajmo uzvrat za konačni zaključak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider