Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"borussia kontaktirala s kovačem"

Njemački mediji pokopali trenera Borussije, zaboljele ga Matthausove riječi o Kovaču

Prema pisanju njemačkog Bilda, dortmundska Borussia već je kontaktirala s Nikom Kovačem, dok aktualni trener Lucien Favre odbija naklapanja o odlasku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački mediji sve glasnije najavljuju odlazak trenera Borussije Dortmund Luciena Favrea. Nakon poraza u derbiju od Bayerna dortmundska Borussia praktički je ostala bez prilike da se ozbiljnije uključi u borbu za naslov te će drugu sezonu zaredom pod Favreom završiti bez konkretnog trofeja.

Neki su njegovu izjavu nakon utakmice da će o nekim stvarima progovoriti za nekoliko tjedana (kada sezona završi) protumačili kao najavu odlaska, međutim švicarski je stručnjak dan kasnije poručio kako ne razmišlja o napuštanju Westfalenstadiona.

Bi li Niko Kovač bio uspješan na klupi Borussije?

Ukupno glasova:

"Uopće ne razmišljam o odlasku. Nakon poraza od Bayerna svi smo bili razočarani, ali moje su riječi nakon utakmice pogrešno shvaćene," kazao je 62-godišnji Favre.

Borussija je u utorak na svom travnjaku izgubila od Bayerna s 1:0 i šest kola prije kraja prvenstva zaostaje sedam bodova. Sve je izglednije da će Bavarci osvojiti i osmi uzastopni naslov.

gol expired Mike Tyson "poražen" u svom povratku u ring: Izazvao je kaos, no nakon neočekivanog kiksa svi mu se smiju divider

Njemački mediji pišu kako bi Favre na koncu sezone mogao napustiti Dortmund, a legendarni Lothar Matthaus vjeruje da će klupu njemačkog velikana preuzeti hrvatski stručnjak Niko Kovač.

"Zašto neće biti treće Favreove godine u Dortmundu?" pitaju se njemački mediji i odmah nude odgovor.

"Favre nije sposoban osvojiti titulu, previše je sramežljiv, nesiguran i lišen emocija."

gol expired Brutalno sprdanje donedavno neporaženog prvaka svijeta: Urnebesna isprika pratit će ga zauvijek divider

"Znam kako idu stvari i o tome ću pričati za nekoliko tjedana. Miran sam i vjerujem u sebe," kazao je Favre te dodao:

"Imam ugovor do 2021. godine i želim voditi Borussiju i iduće sezone."

Njemački Bild objavio je vijest kako je vodstvo kluba prethodnih mjeseci kontaktiralo s Kovačem, koji je u studenom sporazumno raskinuo suradnju s Bayernom. Jedan je od onih koji misle da će Kovač naslijediti Favrea i legendarni Lothar Matthaus.

"Pomislio sam kako Favre odlazi, a Kovač dolazi. Niko Kovač je na tržištu, a Borussija će sigurno tražiti novog trenera. Niko Kovač zna kako se osvajaju titule. Dokazao je to u Eintrachtu i Bayernu," poručio je Matthaus.

gol expired Kakvo poniženje: Vođe Grobara u restoranu šamarale legendarnog napadača i trenera Partizana divider

Favre mu je odmah odgovorio.

"Oprosti, ali Lothar ne može znati sve što se događa s nama. Trener sam, svakodnevno viđam svoje igrače. On radi svoj posao, a ja svoj", odgovorio je Favre.

Šef Borussije Hans-Joachim Watzke pokušao je ugasiti vatru.

"Trenutsčno nema apsolutno nikakvog razloga za raspravu o treneru", rekao je.

Bivši hrvatski izbornik za sada šuti. U posljednje vrijeme nije se previše oglašavao, premda je povezivan s nizom klubova. Spominjao se njegov prelazak u berlinsku Herthu, zatim Fenerbahče, Fiorentinu, West Ham...

Kovač je vodio Bayern od srpnja 2018. do studenog prošle godine, a na klupi minhenskog kluba osvojio je tri trofeja - Bundesligu, Kup i Superkup.

gol expired I dalje traju problemi u pripremi za nastavak sezone u Engleskoj: Novi pozitivni slučajevi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider